Chyňava/Nižbor – Doubravan 3 : 0 (pol. 1 :0)

31.5.14 – mistrovské utkání dorostu

Sestava: V.Spousta ; F.Kácha ; M.Štochl ; V.Kop ; R.Matouš ; M.Kuška ; D.Ptáček ; K.Mencl ; J.Šlapák ; T.Beran (D.Frühauf) ; K.Ernest

Rozhodčí: Vlachopulos ; as.M.Štochl

Proti minulému týdnu se výkon trochu zlepšil. Bohužel v prvním poločasu jsme dostali gól po naprosto zbytečné a nevynucené chybě. Ve druhém poločasu se opět projevila naše horší fyzická kondice našeho týmu. O fotbalové vyspělosti jednotlivých hráčů snad ani není nutné mluvit.

Jak je vidět z konečné tabulky, po několikaleté odmlce se nám premiérová sezona v soutěži příliš nevydařila. Je ale třeba dodat, že věkově naše patřilo mužstvo mezi nejmladší.

Rovněž jsme se potýkali s velmi úzkým kádrem a v několika případech jsme zápasy odehráli opravdu pouze v jedenácti hráčích.

Nezbývá než doufat, že kluci získali zkušenosti (někteří již nastoupili i za naše „B“ mužstvo dospělých) a pokud se nám pro příští sezonu podaří dát dohromady alespoň patnáct hráčů, možná se dočkáme i o něco lepších výsledků. Samozřejmě by chlapci měli výrazně zapracovat především na fyzické kondici a výrazně zlepšit tréninkovou docházku.

Autor: P. štika

TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

 

1.

Všeradice

14

10

4

0

68: 14

34

 

( 13)

 

2.

Chyňava / Nižbor

14

10

3

1

57: 17

33

 

( 12)

 

3.

Drozdov B

14

7

2

5

32: 21

23

 

( 2)

 

4.

Zdice

14

7

0

7

53: 29

21

 

( 0)

 

5.

Zaječov

14

7

0

7

42: 42

21

 

( 0)

 

6.

Komárov

14

5

1

8

43: 53

16

 

( -5)

 

7.

Újezd

14

3

0

11

11: 74

9

 

(-12)

 

8.

Neumětely

14

2

0

12

24: 80

6

 

(-15)

Doubravan – FK Komárov 2 : 3 (pol. 2:0)

Mistrovský zápas dorostu

24. května 2014

Sestava: V.Spousta ; F.Kácha ; P.Pichlík ; M.Štochl ; R.Matouš ; M.Kuška ; D.Ptáček ; K.Mencl ; V.Kop ; K.Ernest ; T.Beran (D.Frühauf)

Branky: T.Beran ; K.Ernest

Rozhodčí: Sekerka ; as.P.Štika

Výkon našich hráčů nebudu vůbec hodnotit, abych náhodou někoho neurazil. Proti soupeři, který hrál celý zápas pouze v devíti hráčích, naše mužstvo zápas vyloženě odfláklo a kdo neviděl, těžko bude věřit, že horší fotbalový zážitek snad ani není možný. Ještě celý druhý den po zápasu jsem vstřebával rozčarování a bolely mne oči. Výkon našeho dorostu v tomto utkání byla ostuda (bohužel hlavně pro DOUBRAVAN) a je mi z toho hodně smutno.

Autor: P. Štika

Durisol Všeradice – Doubravan 8 : 0 (pol. 3:0)

17. května 2014, mistrovské utkání dorostu

Sestava: V.Spousta ; F.Kácha ; P.Pichlík ; M.Štochl ; M.Schick ; M.Kuška ; D.Ptáček ; K.Mencl ; V.Kop ; J.Šlapák ; D.Frühauf

Rozhodčí: Kros ; as.M.Štochl

Při pohledu na výsledek snad ani není nutný žádný komentář. Mohli bychom se vymlouvat na velké množství absencí (T.Beran;P.Štika; K.Ernest ; M.Štepnička ; R.Matouš), ale o lepší výsledek nás opět připravily především hrubé individuální chyby hráčů přímo na hřišti. Ke konci zápasu se projevila i daleko lepší fyzická připravenost našeho soupeře.

Autor: P. Štika

Olympie Zdice – Doubravan 5 : 0 (pol. 3:0)

3. května 2014

Sestava: M.Štochl ; R.Matouš ; P.Pichlík ; M.Štěpnička ; F. Kácha ; K.Ernest ; D.Ptáček ; P.Štika ; M.Kuška ; T.Beran ; J.Šlapák (P.Alex)

Rozhodčí: Knotek ; as. P. Moutelík

I přes poměrně vysokou porážku - nejlepší zápas jarní části sezony. Kluci bojovali a konečně vystupovali jako jeden tým. Až do 35. min jsme odolávali a stav byl stále 0:0. Bohužel po individuálních chybách jsme do přestávky obdrželi tři góly a bylo rozhodnuto.

Druhý poločas – stejné jako poločas první. Bojovali jsme, abychom obdržely dva zbytečné góly v posledních čtyřech minutách. Především v závěrech poločasů, bylo vidět jak jsme „odpadli“ fyzicky. Přesto si za tento zápas naše mužstvo zaslouží pochvalu. Z jednotlivých hráčů bych vyzdvihl především D.Ptáčka a K.Ernesta, kteří opravdu ze všech sil bojovali až do poslední minuty.  

(pozn. – je nutno dodat, že náš soupeř měl v sestavě celou řadu hráčů starších ročníků, něž jsou naši kluci).

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Zaječov 1 : 6 (pol. 0:3)

26. dubna 2014

Sestava: V. Spousta ; R. Matouš ; P. Pichlík ; K. Mencl ; M. Štochl ; M. Kuška ; D. Ptáček ; V. Kop ; T. Beran ; D. Frühauf ; K. Ernest

Rozhodčí: Veverka ; as. P.Moutelík

Branka: D.Ptáček (PK)

Ani v utkání proti soupeři, který hrál celé utkání v deseti hráčích jsme se nedokázali prosadit. Až na vyjímky, téměř všem hráčům chybělo nasazení, bojovnost, pohyb , rychlost , vytrvalost, technika v práci s míčem i fotbalové myšlení.

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Drozdov „B“ 1 : 0 (pol. 0 : 0)

19. dubna 2014

Rozhodčí: Bidšovský , as.P.Moutelík

Sestava: V.Spousta , P.Pichlík (P.Alex) ; Ma.Štochl ; F.Kácha ; K.Mencl (D.Frühauf) ; D.Ptáček ; M.Štěpnička ; P.Štika (T.Beran) ; V.Kop (K.Ernest) ; M.Kuška

Branka: vlastní

ČK: P.Alex

Náš soupeř nastoupil pouze v devíti hráči, přesto jsme ho vinou obrovského množství nepřesných přihrávek a neochotou nabíhat do volných prostorů nedokázali přehrát. V prvním poločase jsme sice měli náznaky šancí, ale vesměs jsme je vyřešili nepřesně, nedůrazně nebo trochu „ krkounsky “.

Ve druhém poločasu se naše hra ještě zhoršila, částečně vinou vynucených střídání i vinou střídání „vytrucovaného“. Přesto jsme šli do vedení po vlastním gólu soupeře. O výsledek jsme se obávali až do samotného konce. Navíc soupeř zahrával pokutový kop, ovšem brankář soupeře naší branku vysoko překopl. Kaňkou utkání je navíc naprosto neomluvitelné, zbytečné a nezodpovědné vyloučení P. Alexe.

Sice jsme získali tři body, ale herní projev byl chvílemi nekoukatelný.

Stále mám dojem, že někteří hráči nepochopili, že fotbal je týmová hra.

Autor: P. Štika

Doubravan – Horymír Neumětely 1 : 9 (pol.1:6)

5. 4. 2014

Rozhodčí: Plecitý ; as.M.Štochl

Sestava: V.Spousta ; R.Matouš ; P.Pichlík ; M.Štochl ; F.Kácha ; K.Mencl ; P.Štika (P.Alex) ; M.Kuška ; T. Beran (M.Štěpnička) ; V.Kop ; J.Šlapák (K. Ernest)

Branka: K. Mencl (PK)

První zápas sezony našich „nadějí“ a hned jsme se potýkali s několika absencemi především ze zdravotních důvodů. Až na vyjímky mají naši hráči problém s fyzickou kondicí a navíc některé góly jsme soupeři doslova darovali naší nedůslednou hrou a nekoncentrovaností. Jediný světlý moment utkání byl výkon našeho brankáře. Musíme doufat, že si hráči po pohovoru po utkání uvědomí svoje chyby a příští utkání dopadne o mnoho lépe.

Autor: P. Štika

FK Komárov – Doubravan 10 : 0 (pol. 5:0)

Rozhodčí: Plecitý , as. P. Moutelík 

Sestava: M.Štochl ; P.Pichlík ; P. Alex (F.Kácha); D.Ptáček; M.Schick; M.Kuška; M.Štěpnička (R.Matouš); P.Štika ; D.Frühauf; J.Šlapák; T.Beran (V.Kop)

Ani v posledním zápase  se naše „naděje“ příliš nezlepšily. Rozdíly jsou patrné především v pohybu hráčů a v práci s míčem. Většina našich hráčů postrádá fyzickou kondici a odvahu absolvovat osobní souboje. U malého zlomku hráčů je vidět ochota tyto hendikepy nahradit alespoň bojovností a nasazením.  Když navíc darujeme soupeři několik gólů po hrubých individuálních chybách, snadno se zrodí takto strašidelný výsledek. Přísnější měřítko v tomto zápasu snese snad jen brankář M.Štochl, který ještě mnoho dalších šancí zlikvidoval. Alespoň průměrný výkon předvedli ještě D.Ptáček, M.Štěpnička, P.Štika a J.Šlapák. – to je žalostně málo.

Daleko horší je fakt, že na hřišti ani zdaleka nevystupují jako jeden tým, ale jako banda „mistrů světa“, kteří si nenechají nic říct. Pokud to čtou, snad poznají, koho tím myslím.

Autor: P. Štika

 TABULKA
Rk. Tým Záp + 0 - Skóre Body PK (Prav)
 
1. Zdice 9 8 0 1 59: 10 24   ( 12)
 
2. Chyňava / Nižbor 9 7 1 1 43: 7 22   ( 7)
 
3. Všeradice 9 5 4 0 44: 11 19   ( 4)
 
4. Komárov 9 5 1 3 35: 28 16   ( 1)
 
5. Zaječov 9 5 0 4 28: 28 15   ( 3)
 
6. Drozdov B 9 4 1 4 26: 21 13   ( 1)
 
7. Hostomice 9 3 1 5 15: 30 10   ( -5)
 
8. Žebrák 9 3 0 6 25: 33 9   ( -3)
 
9. Újezd 9 1 0 8 4: 57 3   ( -9)
 
10. Neumětely 9 0 0 9 13: 67 0   (-15)

Doubravan Újezd dorost – Olympie Zdice dorost 0:5 (0:4)

5. října 2013

Sestava: Štochl, Pichlík, Kácha, Kuška, Schick, Štika, Ptáček, Štěpnička, Matouš, Beran, Šlapák

V dalším domácím zápase jsme hostili vedoucí tým soutěže Olympii Zdice. Už podle výsledků se dalo předpokládat, že půjde jen o výši skóre. Zápas se od začátku vyvíjel s mírnou převahou hostů, kteří byli  sice fotbalovější, ale naši hráči nahrazovali fotbalovost velkou bojovností. Od 12 do 25 minuty jsme dostali 3 góly a vypadalo to na dvouciferné skóre. Poločas nakonec skončil 0:4.

Druhou půli jsme se snažili poctivě bránit a uhrát přijatelný výsledek. To se nakonec i podařilo a druhý poločas jsme obdrželi pouze 1 gól. Hráče nutno pochválit za příkladnou bojovnost a nasazení. Myslím si, že za výkon jsme si zasloužili alespoň čestný úspěch. Škoda….

Autor. J. Ptáček

Doubravan Újezd – Spartak Žebrák 0:9 (0:5)

Sestava: Štochl Ma., Alex, Pichlík, Schick, Kácha, Kuška, Ptáček, Štika, Kop, Šlapák, Frühauf

Žk: Ptáček

Ve třetím utkání jsme na domácím hřišti přivítali Spartak Žebrák. Byli jsme rádi, že nás bylo aspoň jedenáct. Někteří hráči si plnili „klubové povinnosti“ (Štěpnička – florbal), další pravděpodobně „domácí povinnosti“.

Začátek zápasu byl vcelku vyrovnaný, ale na hráčích Spartaku bylo přeci jenom vidět, že jsou fotbalově vyspělejší. Od 17 do 36. min. jsme obdrželi pět gólů a tak i skončil poločas. Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem dostat co nejméně gólů, ale hlavně se dále sehrávat a zvykat si na sebe. Skóre se zastavilo na 9 gólech a „desítce“ jsme unikli doslova o vlásek.

I přes tento výsledek jsme se oproti minulému zápasu výrazně zlepšili a vytvořili si i některé slibné šance, které jsme však neproměnili.

Autor: J. Ptáček

Neumětely – Doubravan Újezd 2:3 (1:1)

7. září 2013

Sestava: Štochl Ma., Alex, Pichlík, Schick, Kácha, Kuška, Štepnička, Ptáček, Štika, Kop, Matouš

Střídání: Šlapák, Beran

Branky: Ptáček, Štika, Beran

Ke druhému zápasu jsme se už sešli v plném počtu hráčů. Domácí začali zápas o 10 hráčích, údajně se nemohli „utrhnout“ od počítačů! Je to všude stejné…

První poločas byl z obou stran neurovnaný a chaotický. Ani jedno z mužstev si nebylo schopno pořádně přihrát. Někteří naši hráči byli ještě na diskotéce…. Přesto jsme se asi ve 30 minutě ujali vedení střelou Davida Ptáčka z hranice velkého vápna. Domácí zanedlouho vyrovnali krásnou střelou z 25m do šibenice.

Druhý poločas už byl o poznání kvalitnější. Po hezké akci více hráčů se v 65 minutě trefil Petr Štika. Domácí opět srovnali o 5 minut později prudkou střelou k tyči. Zapás byl vyrovnaný a remíza by byla asi spravedlivá, ale v 81 minutě se po krásné akci trefil dobře hrající Tomáš Beran. David Ptáček poslal dlouhý míč na Petra Štiku, který si přehodil obránce a přihrál Tomáši Beranovi, jenž obešel i brankáře a s přehledem skóroval. Do konce utkání se už skóre nezměnilo a dorost slavil první tři body.

Je nutné, aby toto mužstvo hrálo co nejvíce pohromadě a výsledky se určitě dostaví.

Autor: J. Ptáček

Doubravan – Chyňava/Nižbor 0 : 6 (pol.0:2)

První zápas sezony našich „nadějí“ a hned jsme se potýkali s 5!! absencemi. Při počtu hráčů, které máme k dispozici, je to od těch kteří nepřišli velká nezodpovědnost a ostatním hráčům, kteří od první minuty bojovali pouze v devíti, by se měli omluvit. Doufejme, že další kola dopadnou lépe.

Autor: P. Štika

SK Doubravan Újezd

Kontaktujte nás