2019 - 2020 sezóna nedohrána kvůli pandemii COVID19

SK Nižbor – Doubravan 5 : 2 (pol. 2:1)

9.11.2019- mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha; Z.Javůrek; T.Vokůrka; F.Kácha (M.Kratochvíl); D.Ptáček; M.Vávra; M.Šimek; D.Štich; L.Fiala; M.Smetana

Rozhodčí: P.Bidšovský ; as.M.Štochl

Branky: D.Štich; L.Fiala

Před posledním utkáním podzimní části musel trenér řešit velké množství absencí z nejrůznějších důvodů. Sedm chybějících hráčů základní sestavy (R.Kyncl, J.Leksa; P.Moutelík; M.Dlugoš; V.Krásný; J.Tauš; P.Kroka) by zamávalo asi s každým mužstvem.

Přesto úvod zápasu na hřišti lídra soutěže nevypadal vůbec špatně. Do 17.minuty jsme si vytvořili čtyři gólové šance, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Přestože soupeř postupně získával stále větší převahu, ve 23.minutě D. Štich napřáhl ze zhruba 22ti metrů a jeho rána zapadla k tyči domácí branky a ujali jsme se vedení 0:1. Bohužel naše vedení jsme nedokázali udržet delší dobu a domácí ještě do poločasu skóre otočili na 2:1. Jen pro zajímavost, oba jejich góly vstřelili naši hráči.

Ve druhém poločasu byla hra velmi podobná. Domácí drželi balon daleko více a nám nezbývalo než spoléhat na rychlé protiútoky. V 50.minutě průnik Lukáše Fialy dokázali zastavit domácí obránci pouze faulem a dostali jsme příležitost zahrávat pokutový kop.

D. Štich sice poslal brankáře na opačnou stranu, ale branku těsně minul. Nicméně o minutu později jsme přeci jen ještě dokázali vyrovnat L.Fialou na 2:2. Postupem času našim hráčům začaly docházet síly a šancí domácích přibývalo. I když jsme nakonec domácím díky třem gólům během pár minut podlehl, nezbývá než hráčům, kteří tento zápas odehráli poděkovat za dobré nasazení. Třeba porážku našemu protivníkovi oplatíme na jarní časti.

Po zisku 26ti bodů a umístění na 4.místě tabulky musíme být s podzimní částí sezóny spokojeni. Bohužel se jarní část této sezóny nehrála z důvodu pandemise COVID-19. A tak jsme po slibné podzimní části bohužel nemohli využít šance na postu zpět do okresního přeboru.

Autor: P. Štika

1. Nižbor 13 11 0 2 50:29 33 0 0
2. Praskolesy 13 9 2 2 40:17 29 0 0
3. Hudlice 13 9 1 3 29:19 28 0 0
4. Újezd 13 8 2 3 30:20 26 0 0
5. Podluhy 13 6 3 4 35:28 21 0 0
6. Hýskov 13 5 4 4 33:25 19 0 0
7. Všeradice 13 5 4 4 27:25 19 0 0
8. Hostomice 13 5 1 7 30:29 16 0 0
9. Loděnice B 13 5 1 7 35:40 16 0 0
10. Osek 13 4 2 7 26:37 14 0 0
11. Mořina 13 3 3 7 28:44 12 0 0
12. Komárov B 13 3 2 8 27:29 11 0 0
13. Zadní Třebaň 13 2 2 9 17:39 8 0 0
14. Broumy 13 2 1 10 22:48 7 0 0

Doubravan – TJ Praskolesy 4 : 1 (pol. 3:1)

2.11.2019 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; P.Moutelík; R.Kyncl; D.Ptáček; J.Kácha; J.Leksa (J.Tauš); M.Dlugoš; P.Kroka (T.Vokůrka); Z.Javůrek; D.Štich (T.Beran); L.Fiala

Rozhodčí: M.Pánek; as.M.Štochl

Branky: 2x D.Štich; J.Leksa; Z.Javůrek

Body získané ve dvou po sobě jdoucích zápasech na hřištích soupeřů se nám podařilo obhájit. Hodně nám pomohl snový vstup do utkání, když  D.Štich v 1. a 7.minutě dvakrát skóroval a náš tým mohl v klidu kontrolovat vývoj utkání. Ve 30.minutě přidal třetí gól J.Leksa a zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto. Jenže hosté nesložili zbraně a ve 39. minutě se jim podařilo tečovanou ranou snížit na 3:1.

Přesto jsme i ve druhém poločasu měli hru celkem pod kontrolou, bohužel se nám nepodařilo žádnou z dalších velkých šancí proměnit v gól. Hosté se snažili, ale vývoj utkání byl v naší režii a v poslední minutě přidal gólovou pojistku  Z.Javůrek.

Připsali jsme si zaslouženě další body do tabulky, ale objektivně musíme přiznat, že soupeř byl trochu oslaben několika absencemi.

Autor: P. Štika

 acko podzim2019

FK Komárov „B“ – Doubravan 2 : 3 (pol. 2 : 2)

19.10.2019-mistrovské utkání

 Sestava: K.Štochl; J.Kácha; R.Kyncl; D.Ptáček; V.Krásný; J.Leksa; T.Vokůrka; J.Tauš (O.Navrátil); L.Fiala (P.Lukačovič); D.Štich; V.Kop

Rozhodčí: J.Špicl; as.M.Štochl

Branky: 2x L.Fiala; D.Štich

Trochu jsme bojovali se složením sestavy, přesto jsme vydolovali další cenné body na hřišti soupeře. Hrálo se celkem pohledné a vyrovnané utkání. Domácí šli do vedení ve 20.min. , když jsme domácímu střelci ponechali moc volného prostoru, aby v klidu zamířil z hranice velkého vápna do horního rohu naší branky. Odpovědět jsme dokázali o tři minuty později. Po rychlé kombinační akci srovnal skóre L.Fiala – 1:1 . Za další čtyři minuty se v pokutovém území domácích uvolnil D.Štich a umístěnou střelou o tyč otočil skóre na naší stranu – 2:1. Vedení jsme bohužel nedokázali udržet delší dobu a ve 30.mintě naši hráči vyrobili naprosto zbytečný pokutový kop, který domácí kapitán proměnil ve vyrovnávací gól – 2:2.

Na začátku druhého poločasu, ve 49.min. využil L.Fiala zmatků v domácí obraně a opět nás poslal do vedení 2:3. Domácí tým poté zvýšil úsilí a s pomocí standardních situací po „zvláštně“ posouzených soubojích, nás dostal pod tlak před naším pokutovým územím.

Všem šancím domácích jsme i s trochu štěstí dokázali odolat a když v závěru utkání během tří minut nedokázal proměnit tři vyložené šance L.Fiala, skóre se již neměnilo.

Pochvalu opět zaslouží celý tým, ale dnes speciálně bych vyzvedl dobrou práci všech obránců.

Autor: P. Štika

Doubravan – Sparta Podluhy 1 : 1 (pol. 1:1)

12.10.2019 – mistrovské utkání

 Sestava: K.Štochl; P.Moutelík; R.Kyncl; D.Ptáček (M.Dlugoš); J.Kácha (M.Šimek); T.Vokůrka (V.Kop); V.Krásný; P.Kroka (J.Tauš); J.Leksa; L.Fiala (K.Výrut); D.Štich

Rozhodčí: P.Bidšovský; as. M.Štochl

Branka: D.Štich

 ČK: P.Moutelík

Bohužel se nám úplně nepodařilo navázat na výkon z minulých zápasů a nepodařilo se nám na domácím hřišti naplno bodovat. Naše dobré příležitosti se nám nedařilo dotáhnout do konce.

Naopak soupeř nás ve 20.minutě potrestal hned z první příležitosti a vstřelil vedoucí gól.

Hra byla hodně vyrovnaná a bohužel to byl spíše boj o střed hřiště, než pohledný fotbal.

Ve 39.minutě se individuálně prosadil D.Štich. Krásnou chytrou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci a vyrovnal na 1:1.

Ve druhém poločasu pokračovala vyrovnaná hra. Více příležitostí jsme sice měli my, ale gól se nám ani hostům vstřelit nepodařilo. S ohledem na vývoj utkání a předvedenou hrou je dělba bodů asi zasloužená.

Daleko horší a alarmující je další úplně zbytečné vyloučení, už páté po devíti odehraných kolech. To je věc za kterou by jsme se měli stydět a hráči by mohli také trochu popřemýšlet.

Autor: P. Štika

Slavoj Osek – Doubravan 0 : 2 (0:1)

6.10.2019 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; V.Krásný; R.Kyncl; M.Dlugoš (M.Šimek); J.Kácha; J.Leksa; D.Ptáček; Z.Javůrek; J.Tauš (T.Vokůrka); D.Štich (M.Hlaváček); V.Kop (K.Výrut)

Rozhodčí: M.Kareš; as.M.Štochl

Branky: J.Leksa ; D.Štich

ČK: Z.Javůrek

Super výsledek, navíc ze hřiště tradičního rivala, kterého jsme hodně dlouhou dobu nedokázali porazit v soutěžním utkání. Průběh prvního poločasu utkání byl hodně vyrovnaný a dominovaly především pozorné obrany obou týmů. Domácí si vytvořili cca 3-4 příležitosti, ale jejich zakončení bylo nepřesné. Z našich  příležitostí jsme dokázali využít jednu. D.Štich poslal krásnou přihrávku za domácí obranu a J.Leksa nedal brankáři šanci.

Ve druhém poločasu domácí tým zvýšil úsilí a častěji držel míč na svých kopačkách. Ovšem naše mužstvo v čele s brankářem K.Štochlem (podal výborný výkon a několikrát zachránil od gólu), odvedlo směrem k obraně skvělou týmovou práci. Situaci nám v 82min. zkomplikoval Z.Javůrek, který se nechal naprosto zbytečně vyloučit. Dále jsme odolávali náporu domácích, ale když se D.Štichovi ve spolupráci s M.Šimkem povedlo dotlačit míč do sítě podruhé a zvýšit na 0:2, mysleli jsme si, že utkání v klidu dohrajeme. Jenže v 90.min se rozhodčí rozhodl na náš tým nařídit pokutový kop, jaký svět neviděl. Od inkasovaného gólu a nervózního závěru utkání nás ochránil domácí „ragbista“, který poslal míč ze značky pokutového kopu hodně vysoko nad naší branku. 

Ještě jednou opakuji - pochvala pro celý tým za přístup a bojovnost v tomto utkání. Jen velká škoda zbytečného vyloučení.

Autor: P. Štika

Doubravan – FK Hudlice 1 : 0 (pol.1 : 0 )

28.9.2019 – mistrovské utkání

 Sestava: K.Štochl; J.Kácha; R.Kyncl; D.Ptáček; V.Krásný; P.Moutelík; Z.Javůrek; J.Leksa; T.Vokůrka (M.Šimek); D.Štich (M.Hlaváček); V.Kop (J.Tauš)

Rozhodčí: V.Závora; as.M.Štochl

Branka: D.Štich

Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř a v první desetiminutovce se to potvrdilo. Hosté měli převahu, ale vytvořili si pouze jednu obrovskou šanci, když hostující útočník hlavičkoval naštěstí pouze do našeho brankáře. Postupem času jsme hru vyrovnali a naopak převaha byla na naší straně. Obrovskou šancí pohrdl V.Kop, když z malého vápna poslal míč mimo branku.

Ve 38.minutě přišla paráda v podání D.Šticha. Za hranicí pokutového území se uvolnil proti dvěma protihráčům a krásnou technickou střelou nedal brankáři hostů šanci a poslal nás do vedení 1:0.

Ve druhém poločasu hosté trochu přidali a vytvořili si optickou převahu. Pozornou a odpovědnou obrannou hrou jsme je ovšem do výraznějších šancí nepouštěli.

Získali jsme další cenné body a je opět potřeba poděkovat všem hráčům za výkon i přístup v tomto zápasu.

 

Autor: P. Štika

Ostrovan Zadní Třebáň – Doubravan 1 : 6 (0:4)

22.9.2019 – mistrovské utkání

 Sestava: K.Štochl; J.Kácha; R.Kyncl; D.Ptáček; V.Krásný; J.Leksa; Z.Javůrek (K.Výrut); M.Dlugoš; M.Šimek; V.Kop (J.Tauš); D.Štich (R.Štochl).

Rozhodčí: M.Pánek; as.P.Moutelík

Branky: 2x Z.Javůrek; 2x K.Výrut; R.Kyncl; D.Štich

Důležité body jsou zaslouženě naše. V rozmezí 5.-20. minuty jsme domácím vstřelili tři góly a zcela jsme ovládli hru. Zejména krásná rána Z.Javůrka, kterou zvyšoval na 3:0, by mohla být v nominaci na gól měsíce. Domácí sice nesložili zbraně a zápas rozhodně nevzdali, ale naší hrou jsme jim nedovolili téměř žádnou šanci. Naopak další náš gól přidal ještě do poločasu D.Štich.

Ve druhém poločase se domácí ještě pokusili zvýšit úsilí, ale obrat ve vývoji hry jsme nedopustili. Po krásné kombinaci do skoro prázdné branky zvyšoval na 5:0 K.Výrut.

Potom jsme naší trošku lehkovážnou rozehrávkou v obraně ztratili míč a domácí útočník nabídnutou šancí nepohrdl a snížil na 5:1.  Když se nám po další kombinační akci podařilo opět zvýšit na pětigólový rozdíl, bylo o utkání prakticky rozhodnuto. Navíc jsme některé další velké šance neproměnili - mimo jiné J.Tauš dvakrát nastřelil břevno domácí branky.

Potěšil opravdu dobrý týmový výkon celého mužstva.

Respekt k domácímu týmu, že ani za celkem výrazně nepříznivému stavu zápas „nezabalil“.

A ocenit je potřeba i výkon rozhodčího, který si při několika emotivnějších situacích dokázal zjednat pořádek a hru citlivě řídil po celé utkání.

Autor: P. Štika

Doubravan – AFK Loděnice „B“ 1 : 1 (pol. 0:1)

14.9.2019 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; P.Moutelík; Z.Javůrek; D.Ptáček; J.Kácha; V.Krásný; J.Tauš (O.Navrátil); T.Vokůrka; J.Leksa; K.Výrut (P.Kroka); L.Fiala

Rozhodčí: M.Kareš; as.P.Moutelík

Branka: D.Ptáček

ČK: L.Fiala

Vyrovnané utkání s minimem šancí. V prvním poločasu jsme neproměnili dvě velmi dobré příležitosti, naopak soupeř vytěžil z minima maximum a ujal se vedení.

Ve druhém poločase vyrovnaný průběh hry pokračoval. V 65. min. z naší první šance ve druhém poločasu dokázal vyrovnat D.Ptáček. Ve zbývajícím čase vývoj zápasu na svoji stranu mohly překlopit obě mužstva. Hosté z přímého kopu trefili tyč naší branky. Na naší straně postupoval na hostujícího brankáře J.Kácha a nadvakrát nedokázal míč propasírovat do sítě.

V samotném závěru L.Fiala obdržel naprosto zbytečnou červenou kartu po teatrálním pádu hostujícího obránce. Nicméně s trochou nadhledu je konečná remíza asi zasloužená.

Autor: P. Štika

SK Doubravan Újezd

Kontaktujte nás