2018 - 2019

Loděnice „B“ – Doubravan 1 : 4 (pol. 0:3)

15.6.2019 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha; M.Jaroš; T.Vokůrka (M.Šimek); P.Moutelík; J.Tauš (M.Kunc);  Z.Javůrek; R.Kyncl; J.Leksa; L.Fiala (M.Vávra); D.Štich (V.Kop)

Rozhodčí: P.Bidšovský; as.M.Štochl

Branky: 2x L.Fiala; 2x D.Štich

 

Snad prvně v sezóně měl trenér k dispozici téměř kompletní kádr (pouze bez R.Šebka; D.Ptáčka a O.Rácze). Získali jsme hodně důležité tři body a vhledem k ostatním výsledkům se nám i pro další sezónu podařilo zachránit III.třídu. Ovšem zápas nebyl ani zdaleka tak jednoduchý, jak by mohlo napovídat konečné skóre. Domácí tým byl velmi kvalitní soupeř, který se celý zápas snažil hrát kombinační fotbal. Několikrát při šancích domácích při nás stálo štěstí. Celou sezónu jsme se potýkali s proměňováním šancí, ale tentokrát jsme byli hodně produktivní a do poločasu jsme třikrát udeřili.

Ve druhém poločasu jsme sice dvě velké šance neproměnili a trochu jsme si zkomplikovali život, když domácí snížili na 1:3. Když D.Štich zvýšil na 1:4, průběh utkání už jsme si již pohlídali.

Za příkladné nasazení tentokrát musím ocenit celý tým.

 Autor: P. Štika

 Tak nám to šťastně skončilo. Chci vám všem (výbor, hráči i fanoušci) poděkovat za důvěru i v nejhorších chvílích-a že jich bylo. Po chvilce oddychu se do toho kolotoče vrhneme opět a doufám, že s větším nasazením než letos a díky tomu bude další sezóna úspěšnější.

 Autor: P. Kiwi Lukačovič - trenér bez licence :-) , ale srdcař ;-)

 

KlubZVRPSBP+P-
1. Zaječov 26 19 2 5 83:27 59 0 0
2. Tetín 26 15 5 6 74:45 50 0 0
3. Hudlice 26 15 5 6 52:39 50 0 0
4. Podluhy 26 14 6 6 78:43 48 0 0
5. Osek 26 15 2 9 81:54 47 0 0
6. Mořina 26 15 1 10 63:55 46 0 0
7. Nižbor 26 14 3 9 63:50 45 0 0
8. Všeradice 26 11 3 12 50:49 36 0 0
9. Loděnice B 26 10 5 11 87:67 35 0 0
10. Zadní Třebaň 26 7 5 14 43:62 26 0 0
11. Újezd 26 6 6 14 43:69 24 0 0
12. Hostomice 26 6 4 16 40:69 22 0 0
13. Svatá 26 6 3 17 18:73 21 0 0
14. Cerhovice B 26 4 0 22 31:104 12 0 0

Doubravan - SK Hostomice 4:1 (1:0)

8.6.2019 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; R. Kyncl; J. Leksa; M.Jaroš; J. Kácha; Z.Javůrek; J.Tauš (M. Vávra); D.Ptáček; T.Vokůrka; V.Kop (M. Smetana); K.Výrut (R. Štochl)

Rozhodčí: J. Šnajdr; as.M. Štochl

Branky (dle zápisu): V. Kop, J. Tauš 2x, M. Vávra

V předposledním kole, (posledním na domácím hřišti) jsme přivítali dalšího z ohrožených druhů, tým Hostomic. Začátek odpovídal důležitosti zápasu, takže se hrálo spíš jen uprostřed hřiště. Po několika náznacích našich šancí jsme udeřili v 38 minutě. Respektive udeřili hosté, když jsme nebyli schopni ani ze 3 dorážek dát gól, naštěstí hosté nastřelili sami sebe a vedli jsme.

O poločase jsme se sklidnili a v druhé půli během 2 minut udeřil kapitán J.Tauš. Nejdřív krásným přímým kopem a vzápětí po dokonalé nespolupráci našich útočníků. Od té doby jsme hru kontrolovali a na konci ještě hosté svůj den blbec korunovali dalším vlastním gólem. Ziskem 3 bodů jsme pořád ve hře o záchranu i když "zajímavé" výsledky z tohoto kola nám nepomohly. Za výkon bych vyzvedl J. Tauše a R. Kyncla.

Poslední kolo odehrajeme o víkendu na půdě Loděnic s tamním B-mužstvem. Přijďte nás podpořit, bude to potřeba.

Autor: P. Kiwi Lukačovič

 acko web

 

Cerhovice „B“ – Doubravan 1 : 2 (pol. 1:1)

1.6.2019 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha (M.Vávra); R.Kyncl; D.Ptáček; P.Moutelík; O.Rácz; J.Tauš (M.Smetana); T.Vokůrka (L.Fiala); J.Leksa; V.Kop (A.Ungr); K.Výrut

Rozhodčí: J.Špicl; as.M.Štochl

Branky: K.Výrut; J.Tauš (PK)

Uf, tak se nám podařilo vyhrát poprvé od 3.11.2018 (naše velká ostuda). Úvod utkání byl celkem vyrovnaný, když se hrálo především na polovině hřiště. V 16.minutě, ale náš obránce vyrobil hrůzostrašnou chybu a domácí hráč nemilosrdně trestal, 1:0 pro domácí. Po inkasovaném gólu jsme zvýšili aktivitu a soupeře zatlačili na jeho polovinu, ale domácí stále hrozili nebezpečnými protiútoky. Ve 35.minutě se podařilo vyrovnat K.Výrutovi.

Hned ve druhé minutě druhého poločasu se chystal protrhnout síť J.Leksa, ale domácí obránce mu to překazil nedovoleným zákrokem. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil J.Tauš.

Od této chvíle domácí mírně otevřeli obranu a my jsme si začali vytvářet hodně gólových příležitostí. Bylo až do nebe volající, co všechno nedokážeme proměnit v gól. Trest za pohrdání gólovými příležitostmi mohl přijít v poslední minutě, když po naší zbytečné ztrátě míče ve středu hřiště při nás stáli všichni svatí.

Většinou nehodnotím jednotlivce, ale tentokrát musím. Super výkon podal O.Rácz a až do vynuceného střídání výborně organizoval hru našeho týmu T.Vokůrka.

Ve zbývajících dvou zápasech musíme tříbodové zisky zopakovat a doufat. Již nemáme záchranu v soutěži ve vlastních rukou.

Autor: P. Štika

Doubravan – Hudlice 0 : 0 (pol. 0:0)

25.5.2019 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; M.Kratochvíl; M.Jaroš; Z.Javůrek; J.Tauš; D.Ptáček; T.Vokůrka; O.Rácz; V.Kop (R.Štochl); L.Fiala; K.Výrut (P.Lukačovič)

Rozhodčí: P.Vlachopulos; as.P.Moutelík

Opět velké problémy se sestavou. Je naše hanba, když ještě půl hodiny před začátkem nemáme k dispozici ani jedenáct hráčů. Navíc některé důvody absence jsou pro mě jen těžko pochopitelné. Přesto si všichni hráči, kteří v sobotu nastoupili, zaslouží pochvalu za příkladnou bojovnost. Bohužel na zisk tří bodů to opět nestačilo. Při všech potížích, které nás potkávají, se od nás trochu odvrátilo i štěstí, když jsme během utkání dvakrát nastřelili tyč.

Autor: P. Štika

Podluhy – Doubravan 2 : 1 (pol. 1:0)

19.5.2019 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha; R.Kyncl; M.Jaroš; P.Moutelík; O.Rácz; Z.Javůrek;L.Fiala (M.Smetana);J.Tauš (K.Výrut); M.Šimek (M.Vávra); V.Kop (J.Hnízdil)

Rozhodčí: V.Závora; as.P.Moutelík

Branka: K.Výrut

Stále stejná písnička. Našeho soupeře mírně přehráváme, vytvoříme si i několik velmi dobrých šancí, ale po standardní situaci inkasujeme gól sami. Bohužel. Je mi smutno.

Autor: P. Štika

Doubravan - Mořina 4 : 5 (pol.2:2)

11.5.2019 – mistrovské utkání

 Sestava: M.Fejtek; J.Kácha; R.Kyncl; M.Jaroš; R.Štochl (M.Šimek); J.Leksa (T.Beran); Z.Javůrek;L.Fiala; O.Rácz; V.Kop (M.Vávra); J.Hnízdil (M.Kunc)

 Rozhodčí: J.Špicl; as.P.Moutelík

 Branky: R.Kyncl (PK); L.Fiala; Z.Javůrek; M.Šimek

 Další krutá domácí porážka. Sestavu jsme na poslední chvíli doslova slepovali. Podali jsme možná nejlepší jarní výkon, našim hráčům tentokrát nelze vyčítat nedostatečné nasazení, ale obdržet na domácím hřišti pět branek je prostě moc. Ale je také nutné dodat, že soupeř má velmi kvalitní kádr (možná nejlepší v soutěži).

Autor: P. Štika

Doubravan – Svatá 0 : 1 (pol. 0:0)

4.5.2019 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Leksa; Z.Javůrek; T.Vokůrka; R.Štochl; J.Tauš; D.Štich;M.Vávra (P.Lukačovič); A.Ungr (P.Štika, T.Beran); L.Fiala; J.Hnízdil

Rozhodčí: J.Šnajdr; as.P.Moutelík

Těžko psát nějaký komentář, navíc když jsem na našem výkonu nenašel žádná positiva.

Bez nasazení, pohybu a vůle poprat se o výsledek, s velkým množstvím nepřesností, jen těžko někoho dokážeme porazit. Opět bychom se mohli vymlouvat na příliš absencí, ale to nic nemění na tom, jak jsme zápas odevzdali. Bohužel, už jsme se dostali na sestupovou příčku a navíc s našimi konkurenty ve hře o sestup máme horší vzájemnou bilanci.

Pokud si tuto situaci naši hráči alespoň uvědomují, už by mohli konečně začít uvažovat, trochu se semknout a zabojovat. Ach jo.

Autor: P. Štika

TJ Zaječov – Doubravan 3 : 0 (pol. 1:0)

27.4.2019 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha (M.Vávra); Z.Javůrek; M.Jaroš; T.Vokůrka; J.Leksa; L.Fiala; D.Štich; J.Tauš; V.Kop; M.Šimek (R.Štochl)

Rozhodčí: J.Špicl; as.P.Moutelík

ČK : D.Štich

Úvod zápasu byl hodně vyrovnaný a jedinou šanci domácích jsme vytvořili naším špatným odkopem, ale K.Štochl domácího útočníka bravurně vychytal. Už od samotného začátku bylo zcela evidentní, že proti „dvanácti“ domácím, by neměla šanci vyhrát ani rozjetá Slávia.

Ve 23. a 24.minutě se navíc nechal nesmyslně vykartovat D.Štich a nevypadalo to s našimi nadějemi na bodový zisk příliš růžově. Přesto se naši hráči semkli a nadále jsme s domácími drželi krok a nepouštěli je do žádných šancí. Před prvním inkasovaným gólem nebyl odpískán faul na našeho hráče ve středu hřiště, domácí dostali míč do našeho pokutového území, tam po několika odrazech domácí hráč zpracoval míč rukou a dopravil míč do sítě – 1:0 pro domácí.

Ve druhém poločase jsme nadále hráli s domácími vyrovnaně, ale dlouhá přesilovka domácích nám sebrala hodně sil a čtvrt hodiny před koncem jsme inkasovali druhý gól. V závěru jsme ještě inkasovali třetí gól po nešťastné teči. Výsledek 3:0 vypadá jako jednoznačný, ale kdo viděl vývoj utkání, měl by uznat, že je pro nás trochu krutý.

I přes vysokou porážku si tentokrát naši hráči za předvedený výkon zaslouží malou pochvalu.

Autor: P. Štika

Doubravan – Zadní Třebáň 0 : 1 (pol. 0:0)

20.4.2019 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Leksa; P.Moutelík; T.Vokůrka; J.Kácha; O.Rácz; D.Štich; J.Tauš; M.Kunc (R.Štochl); K.Výrut (T.Beran); V.Kop

Rozhodčí: M.Pánek ; as.P.Moutelík

Další důležité utkání na vlastním hřišti jsme hrubě nezvládli. V první poločasu jsme měli velkou územní převahu, ale nedokázali jsme proměnit ani jedinou z obrovských šancí, které jsme si vytvořili (minimálně čtyři až pět).

Do druhého poločasu jsme vstupovali s nadějí, že budeme pokračovat v nátlakové hře a konečně protrhneme střeleckou smůlu. Ovšem výkon ve druhém poločase v našem podání byl naprosto tragický. Až na malé vyjímky -  bez pohybu, bez přesných přihrávek, bez nasazení a bojovnosti. A tak přišel zákonitý trest v podobě gólu soupeře v 67.minutě. Z výše uvedených důvodů jsme na vyrovnání, natož obrat v utkání nemohli pomýšlet.

Mohli bychom se vymlouvat na příliš absencí v sestavě, ale to nic nemění na přístupu všech hráčů k zápasům a tréninkům. Možná si to někdy uvědomí, ale také už může být pozdě.

Autor: P. Štika

TJ Všeradice – Doubravan 5 : 2 (pol. 2:2)

13.4.2019  - mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; Z.Javůrek (J.Tauš) ; D.Ptáček; M.Jaroš (M.Kunc); J.Kácha ; M.Vávra;D.Štich; O.Rácz; T.Vokůrka (T.Beran); V.Kop; K.Výrut

Rozhodčí: V.Knotek , as.P.Moutelík

Branky: V.Kop; D.Štich

Prvních 15-20 jsme byli častěji u balónu i daleko nebezpečnějším týmem my. První inkasovaný gól přišel jak jinak po našich chybách, kdy na zadní tyči zakončoval soupeř do prázdné branky.. O vyrovnání se postaral V. Kop po pěkné individuální akci. Po pár minutách jsme bohužel opět inkasovali. Po nedomluvě celé obrany a dlouhém autu domácích. Do půle jsme ještě vyrovnali Davidem Štichem. Celkově jsme byli první půli lepším týmem.

To co se událo ve druhé půli se nedá komentovat. Lajdáckým přístupem jsme úplně vypadli ze hry, nebylo nikoho kdo by zvednul naší hru a tak asi 10 minut před koncem jsme jen koukali, jak se nakopnutý balón za naší obranou odráží od hráče soupeře do naší branky. Po zraněních a následných střídáních jsme inkasovali ještě 2 góly.
Pokud si někdo myslí, že se naše hra zvedne jen tak z ničeho nic, tak to je na omylu a budeme se nadále plácat tam kde jsme.
Chtěl bych vyzvednout výkon jednotlivce. Ačkoli jsme tým, tak mě potěšil výkon Ondřeje Rácze, který po dopoledním závodu Spartan Race dorazil a byl nejlepším hráčem Doubravanu.

Trénink je v úterý od 18 hodin. Věřím, že vás poslední neúspěšné výsledky nakopnou a přinutí se zúčastnit....

Autor: P. Lukačovič, trenér

SK Hostomice – Doubravan 4 : 2 (pol. 3:0)

10.11.2018 – mistrovské utkání

Sestava: M.Palek; J.Kácha; R.Kyncl; D.Ptáček; Ri.Štochl; T.Vokůrka; M.Vávra; J.Tauš (V.Kop); M.Šimek (P.Štika); M.Kunc (K.Výrut); L.Fiala

Rozhodčí: P.Bidšovský; as.M.Štochl

Branky: R.Kyncl; K.Výrut

Poslední utkání podzimu se nám vůbec nepovedlo. Hlavně v prvním poločasu by náš výkon hodně vlažný a vlastními chybami a nedůsledností jsme domácím v rozmezí  19-39.minuty umožnili jít do pohodlného tříbrankového vedení.

Od začátku druhého poločasu jsme domácí zatlačili a v 51. a 58.minutě jsme snížili na rozdíl jediné branky. Místo toho, abychom dále pokračovali v nátlakové hře, která nám přinesla dva góly, naši hráči začali řešit provokace a zdržování domácích hráčů i nepřesné výroky rozhodčího a naše hra se zbytečně rozkouskovala. S ubývajícím časem jsme se dostávali do stále větší křeče a z ojedinělého protiútoku domácí vstřelili čtvrtý gól.

Autor: P. Štika

Tabulka

#KlubZVRPSBP+P-
1. Zaječov 13 11 0 2 41:15 33 0 0
2. Nižbor 13 9 1 3 37:17 28 0 0
3. Podluhy 13 8 3 2 45:25 27 0 0
4. Osek 13 8 1 4 45:22 25 0 0
5. Tetín 13 7 3 3 25:24 24 0 0
6. Mořina 13 7 1 5 32:25 22 0 0
7. Všeradice 13 6 2 5 25:18 20 0 0
8. Loděnice B 13 5 4 4 51:29 19 0 0
9. Hudlice 13 5 2 6 19:24 17 0 0
10. Hostomice 13 4 2 7 19:26 14 0 0
11. Újezd 13 3 3 7 17:38 12 0 0
12. Zadní Třebaň 13 3 1 9 18:32 10 0 0
13. Cerhovice B 13 2 0 11 16:49 6 0 0
14. Svatá 13 1 1 11 5:51 4 0 0

Doubravan – Union Cerhovice „B“ 4 : 0 (pol.0:0)

3.11.2018 – mistrovské utkání

Sestava: M.Palek; P.Moutelík (J.Kácha); R.Kyncl; J.Leksa; D.Ptáček; T.Vokůrka;M.Vávra; J.Tauš; D.Štich (M.Kunc); M.Šimek (V.Kop); L.Fiala

Rozhodčí: J.Šnajdr; as.M.Štochl

Branky: 2x D.Štich; J.Tauš; M.Šimek

Od úvodu jsme byli aktivnější, ale v prvním poločase nás trápilo proměňování gólových šancí. Vždyť naši hráči během prvního poločasu postupovali celkem čtyřikrát sami na brankáře hostí, ale ani jednou naše zakončení nesměřovalo mezi tyče. Soupeři jsme dovolili pouze jedinou možnost, kterou nadvakrát zlikvidoval M.Palek.

Hned na začátku druhého poločasu se nám podařilo otevřít skóre a naše mužstvo se uklidnilo a postupem času jsme přidávali další góly.

V celkem pohodovém tempu jsme poprvé v tomto ročníku vyhráli na vlastním hřišti a získali povinné tři body, ale při vší úctě, soupeř nás příliš neprověřil.

 Autor: P. Štika

SK Hudlice – Doubravan 1 : 3 (pol. 1:1)

28.10.2018 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; J.Kácha; D.Ptáček; R.Kyncl; P.Moutelík; T.Vokůrka; M.Vávra; M.Šimek (M.Kratochvíl); J.Tauš (F.Kácha); L.Fiala; M.Kunc (R.Vaníček)

Rozhodčí: V.Hájek; as.M.Štochl

Branky: D.Ptáček; M.Šimek; L.Fiala

Opět, již tradičně pozměněná sestava. Úvod zápasu byl z našeho pohledu hrozivý. Domácí nás přimáčkli k našemu pokutovému území a se štěstím jsme přežili několik nebezpečných situací a závarů. Zhruba po deseti minutách jsme hru vyrovnali a postupně jsme začínali domácí mírně přehrávat. Vítr z plachet nám ovšem vzal inkasovaný gól v 23. minutě, který rozhodně neměl být uznán pro postavení mimo hru. Naštěstí se nám podařilo celkem brzo vyrovnat po dalekonosné ráně D.Ptáčka, kterou těsně před brankářem tečoval domácí obránce. Dvě minuty před přestávkou v obrovské šanci netrefil domácí branku L.Fiala.

Druhý poločas jsme pro změnu začali náporem my a hned ve 47. minutě vstřelil hlavou gól M.Šimek. Dále jsme měli hru pod kontrolou a další obrovskou šanci tentokrát neproměnil T.Vokůrka. S postupem času domácí začali zvyšovat aktivitu, ale do žádných velkých příležitostí je naše pozorná obrana nepouštěla. Když v 84. minutě přidal náš třetí gól L.Fiala, bylo o výsledku utkání rozhodnuto. Myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě.

Všichni hráči zaslouží pochvalu za bojovnost a týmové pojetí. A kromě úvodní desetiminutovky se na naší hru dalo dívat. Zbývá jen potvrdit naši hru a hlavně body i v následujícím domácím utkání. Vždyť jsme na domácím hřišti doposud získali jediný bod.

Autor: P. Štika

Doubravan – Sparta Podluhy 1 : 4 (pol. 1:2)

20.10.2018 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; J.Leksa; D.Ptáček; J.Kácha; R.Šebek (M.Kunc); J.Tauš; M.Vávra;D.Štich (P.Štika); T.Vokůrka (Ri.Štochl); K.Výrut (V.Kop); A.Ungr

Rozhodčí: V.Knotek; as.M.Štochl

Branka: D.Ptáček

ČK: D.Ptáček

Těžko se mi tento zápas popisuje. Na opět pozměněnou sestavu se nebudeme vymlouvat, to už je u nás tradicí. Úvod zápasu jsme hrubě nezvládli. Hostujícím hráčů jsme dali tolik prostoru, že by byl hřích to nevyužít a v 11.minutě jsme již prohrávali 0:2. Zbytek poločasu už byla hra v naší režii a dokázali jsme snížit na 1:2 a měli další velké příležitosti.

Ve druhém poločasu jsme hostující tým přehrávali, ale co naplat, když z několika opravdu velkých šancí nedokážeme dát gól. Hosté se spoléhali pouze na ojedinělé brejky a dva z nich se jim podařilo proměnit a navýšit skóre na 1:4. Nutno přiznat, že naši bránící hráči hrubě nezvládli odhad vysokých odkopů, míč několikrát trestuhodně podběhli a k brejkům vlastně hostující útočníky vybídli.

Každopádně po předvedené hře je pro nás konečný výsledek trochu krutý.

Další kaňkou utkání je zranění R.Šebka – přejeme brzké uzdravení.

Autor: P. Štika

Baník Mořina – Doubravan 0 : 1 (pol. 0 : 0)

14.10.2018 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; J.Leksa; D.Ptáček; R.Šebek (A.Ungr); P.Moutelík; J.Tauš (P.Štika); M.Vávra; D.Štich; T.Vokůrka (Ri.Štochl); L.Fiala; K.Výrut (V.Kop)

Rozhodčí: P.Králík; as.M.Štochl

Branka: T.Vokůrka

Jako již tradičně opět v pozměněné sestavě (kdy už se nám podaří sejít se v kompletně ?). Přiznávám, že v prvních dvaceti minutách jsem neměl vůbec dobrý pocit. Domácí byli aktivnější, pohyblivější, důraznější a hodně se tlačili do našeho pokutového území. Dokonce se domácím podařilo dostat míč do naší branky, ale pro ofsajd nebyl gól uznán. Se štěstím jsme přežili několik ošemetných závarů a několikrát nás podržel brankář M.Fejtek.

Ve druhém poločasu se obraz hry otočil. Měli jsme více ze hry a vytvořili jsme si i dostatek velmi dobrých příležitostí ke vstřelení branky. Bohužel naše zakončení je v poslední době takové, jaké je. Domácí hrozili pouze ze standardních situací, ale všechny se naší obraně podařilo odvrátit. Gólu jsme se dočkali až v 85. minutě. Po krásném centru V.Kopa si na zadní tyč naběhl T.Vokůrka a hlavou nedal domácímu brankáři šanci. Domácí po tomto gólu výrazně zvýšili aktivitu (i tvrdost v soubojích). Hra se přelévala na obě strany a branka mohla padnout na obou stranách. Nakonec jsme přežili i více než pětiminutové nastavení a získali tři důležité body.

Musím kvitovat velmi dobré nasazení celého týmu (tak by to mělo být v každém zápase).

Všichni hráči odvedli velmi slušnou práci, včetně všech náhradníků, kteří již měli v nohou zápas „B“ týmu. Jen tak dál.

Autor: P. Štika

FK Svatá – Doubravan 1 : 1 (pol. 1 : 1)

7.10.2018 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; J.Kácha; R.Kyncl; D.Ptáček (M.Kunc); M.Kratochvíl; J.Leksa (V.Kop);D.Štich; R.Šebek; J.Tauš (M.Vávra); J.Hnízdil; L.Fiala (T.Vokůrka)

Rozhodčí: J.Špicl; as.M.Štochl

Branka: D.Štich

Do obrany nám přišel pomoci R.Kyncl a na organizaci obranné hry to bylo znát. Našim hráčům se tentokrát nedá vyčítat malé nasazení. Od úvodu jsme měli mírnou převahu, ale na hodně malém hřišti jsme se v pokutovém území nedokázali prosadit. Velkou šanci D.Šticha zachránil domácí brankář. Vítr z plachet nám vzal hodně kuriózně inkasovaný gól. Domácím jakoby v tu chvíli narostla křídla a trvalo nejméně deset minut, než jsme se znovu vzpamatovali. Vyrovnání přišlo po přímém kopu, když střela D.Šticha prošla zdí domácích hráčů a od tyče se odrazila do sítě. V závěru prvního poločasu ještě neproměnil velkou šanci J.Hnízdil a byl nám upřen pokutový kop za podražení R.Kyncla.

Druhý poločas byl spíše bojem. Trocha štěstí nám chyběla při střele D.Šticha, která orazítkovala tyč domácí branky. Hlavička D.Ptáčka jen těsně minula domácí branku a i další naše střelecké pokusy svůj cíl nenašli. Za sražení J.Hnízdila ve vyložené šanci, jsme pokutový kop opět nekopali. Dvě minuty před koncem na hranici pokutového území nakopl domácí hráč D.Šticha, míč se odrazil k J.Hnízdilovi, který se objevil před domácím brankářem, ale k údivu všech byla hra přerušena (míč rozhodčího), pro asi údajně vážné zranění nohy domácího hráče.

Bod za remízu je pro nás určitě zklamáním. Zápas to rozhodně pohledný nebyl, malé a opravdu hodně nerovné hřiště způsobovalo velké množství nepřesností a navíc jsme nebojovali pouze proti domácím hráčům.

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Zaječov 1 : 5 (0 : 4)

29.9.2018 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; P.Moutelík; M.Kratochvíl; R.Šebek; D.Ptáček; J.Leksa (M.Vávra); J.Tauš (T.Vokůrka); D.Štich; L.Fiala; J.Hnízdil (V.Kop); K.Výrut (M.Kunc)

Rozhodčí: P.Sekerka; as.M.Štochl

Branka: L.Fiala

Další zklamání a další debakl. Neplnění obranných úkolů, nedostupování protihráčů, málo důrazu, nedůslednost, téměř žádná komunikace a tradiční neproměňování našich příležitostí. Navíc mi chybí u našich klíčových hráčů větší vůle po úspěšném výsledku a ochota vzít zodpovědnost za vývoj utkání na sebe, a strhnout k lepším výkonům ostatní.

Jediné malé pozitivum je účast hráčů na tomto utkání.  Pouze dobrá účast na trénincích a dalších zápasech nám může pomoci k lepším výsledkům v dalších zápasech. Doufám, že to podobně vnímají i všichni hráči. Opakuji VŠICHNI.

Autor: P. Štika

Ostravan Zadní Třebáň- Doubravan A 5:0 (1:0)

22.9. 2018 - mistrovské utkání              

Sestava: M. Fejtek; P. Moutelík; J. Ptáček; M. Kratochvíl; R. Šebek; J. Leksa; D. Štich; P.Alex (R.Vaníček ; V.Kop); T.Vokůrka (M.Smetana); M.Kunc (J.Šlapák); K.Výrut (L.Fiala)

Rozhodčí: Chvátal ; as.M.Štochl

Další velké zklamání. Ani nemám chuť popisovat průběh utkání. Opět si můžeme stěžovat na vynucené změny v sestavě. Abychom složili jedenáctku hráčů, museli nastoupit i veteráni J.Ptáček a T.Vokůrka (klobouk dolů, jakým způsobem zápas odehráli) a navíc do zápasu zasáhli čtyři hráči, kteří odehráli celý zápas „béčka“. Pokud hráči nepotáhnou za jeden provaz a budou mít v době zápasů (o trénincích nemluvě) „důležitější“ aktivity, těžko můžeme očekávat zlepšení. Další velké rozčarování mi přinesl pohled na výkon a nasazení některých našich hráčů (tento pohled jsem bohužel zažil i při zápase „B“,). Naši hráči nám připravili  opravdu „příjemně“ strávenou sobotu. Je mi z toho hodně smutno.

Autor: P. Štika

Doubravan A - FK Všeradice 0:1 (0:0)

15.9.2018 – mistrovské utkání

Sestava : M. Fejtek; J. Kácha; V. Kop; J. Tauš (A. Ungr) ; D. Štich; D. Ptáček; M. Šimek (P.Alex); K. Výrut (M.Kunc); L. Fiala; R. Šebek; J. Leksa

Rozhodčí: J. Šnajdr, M. Štochl

Celý zápas byl provázen nepřesnými přihrávkami, malým důrazem v osobních soubojích a špatným zakončováním ojedinělých šancí. Soupeř měl v průběhu zápasu o něco málo navíc a tak se mu podařilo překonat střelou ze střední vzdálenosti jinak výborně chytajícího M. Fejtka.

Autor: P. Leksa

TJ Tetín – Doubravan 1 : 1 ( pol. 1 : 0)

8.9.2018 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; J.Kácha; J.Kříž (V.Kop); P.Moutelík (M.Kratochvíl); D.Ptáček;J.Tauš; R.Šebek; D.Štich; J.Leksa; M.Šimek (M.Kunc); K.Výrut

Rozhodčí: M.Červenka; as.M.Štochl

Branka: K.Výrut

Další zápas, opět pozměněná sestava. V celém prvním poločase měli domácí míč častěji na kopačkách a vytvořili si celkem velkou územní převahu. Do výrazných šancí je ovšem naše pozorná obrana pouštěla jen vyjímečně. Gól jsme inkasovali zbytečně po skrumáži po rohovém kopu. Druhou velkou šanci domácích, velmi pěknou ránu zpoza pokutového území, zachránil bravurním zákrokem M.Fejtek. Naopak naše stará bolest. Po našich protiútocích,  celkem třikrát (D.Štich, K.Výrut, M.Šimek), postupovali naši hráči sami na domácího brankáře, ale ani jedinkrát jsme nedokázali skórovat.

Ve druhém poločasu jsme hru vyrovnali a vyrovnat se nám podařilo i skóre. Po tomto vyrovnání jsme začínali získávat převahu. Jenže díky hodně tvrdě hrajícímu domácímu útočníkovi, jsme během dvou minut (67.-69.min) přišli o oba velmi dobře hrající stopery. Oba dva museli odstoupit pro zranění (zranění J.Kříže je vážné a přejeme brzké uzdravení). Ve zbytku utkání opět získali převahu domácí a náš tým se víceméně soustředil už jen na obranu. Každopádně takto vybojovaný bod se cení.

Daleko horší bude poskládat sestavu pro příští zápas.

Autor: P. Štika

Doubravan – SK Slavoj Osek 2 : 6 (pol. 1:4)

1.9.2018 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; M.Kratochvíl; J.Kříž; J.Kácha; P.Procházka; V.Kop (P.Alex);D.Ptáček (Ri.Štochl); D.Štich; J.Hnízdil; L.Fiala; K.Výrut (T.Beran)

Rozhodčí: P.Sekerka; as.M.Štochl

Branky: 2x K.Výrut

Další utkání a další blamáž tentokrát na vlastním hřišti. Opět v hodně pozměněné sestavě.   Po hodně vlažném bránění jsme hostům opět dovolili velmi brzo otevřít skóre. Poté jsme si dokonce druhý gól vstřelili sami.

Až za tohoto stavu jsme dokázali hosty přitlačit k jejich pokutovému území a vytvářeli jsme si dostatek šancí, z toho minimálně tři stoprocentně gólové. Ale namísto toho, abychom se proměněním těchto šancí vrátili do zápasu, po protiútoku hostů jsme si vstřelili druhý vlastní gól. Zkušený soupeř pozorně bránil a z dalšího rychlého protiútoku zvýšil už na hrozivých 0:4. V závěru poločasu snížil na 1:4 K.Výrut.

Na začátku druhého poločasu vstřelil náš druhý gól opět K.Výrut a zdálo se že utkání ještě můžeme zdramatizovat. Bohužel naše šance jsme proměnit nedokázali, naopak soupeř do naší otevřené obrany tvrdě trestal dalšími dvěma góly.

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Zaječov 1 : 1 (pol. 1:1) , PK 2 : 3

29.8.2018 – pohárové utkání

Sestava: K.Štochl (J.Ptáček) ; J.Kácha; P.Moutelík; M.Kratochvíl; D.Ptáček; P.Alex (Ri.Štochl) ; P.Štika (T.Beran); D.Štich; V.Kop; M.Kunc (M.Vávra); K.Výrut (P.Lukačovič)

Rozhodčí: V.Závora; as.P.Štika

Branka: K.Výrut

Do zápasu nastoupila obě mužstva v kombinovaných sestavách a na úrovni hry to bylo znát.

Od úvodu měli hosté mírnou převahu, ale postupem času jsme hru vyrovnali a po hezké akci poslal náš tým do vedení K.Výrut. Kolem dvaadvacáté minuty se ovšem velmi vážně zranil náš brankář K.Štochl (přejeme brzké uzdravení). V době, kdy jsme hráli o deseti hráčích a v brance stál hráč z pole, jsme inkasovali vyrovnávací gól.

Ve druhém poločasu si obě mužstva vytvořili po několika šancích, ale skóre zápasu se již neměnilo.

Za zmínku jistě stojí, že utkání jako „nouzový“ brankář velmi spolehlivě dochytal J.Ptáček.

Naopak naši  Davidové Štich a Ptáček, ani muž bez nervů T.Beran (hvězdný TB12  :-)  ), který dělovkou skoro přerazil břevno, neuspěli.

Autor: P.Štika

SK Nižbor – Doubravan 9 : 0 (pol. 6:0)

25.8.2018 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha; J.Kříž; M.Kratochvíl; P.Procházka; J.Tauš; R.Šebek; D.Štich; V.Kop; D.Ptáček (T.Beran); K.Výrut (M.Kunc)

Rozhodčí: M.Pánek; as.P.Štika

Druhý zápas sezony nejde zhodnotit jinak než jako velká ostuda. Hned v první minutě jsme přežili velkou šanci domácích, když domácí hráč trefil břevno naší branky. Ovšem ve druhé minutě už jsme domácím velmi lacino umožnili otevřít skóre zápasu. Odpovědět mohl o chvilku později K.Výrut, ale samostatný unik proti domácímu brankáři neproměnil. Stará pravda, nedáš dostaneš, opět platila a domácí z protiútoku zvýšili na 2:0. Za tohoto stavu domácí brankář fantastickým zákrokem zlikvidoval gólovou hlavičku D.Šticha. Bohužel po této naší šanci opět udeřili domácí. Opět jsme jim velmi lacino dovolili zvýšit skóre na 3:0.

V tomto momentu byla naše hra v troskách a domácí si zápas užívali a do čeho kopnuli to spadlo do naší sítě a skóre poločasu se zastavilo na hrozivých 6:0.

Na začátku druhého poločasu před prázdnou brankou nedokázal usměrnit míč do domácí sítě R.Šebek. Hru jsme sice vyrovnali, ale góly dávali pouze domácí až na konečných 9:0.

Domácí tým hrál celý zápas velmi dobře a převyšoval nás především dobrou fyzickou kondicí.

Takový zápas samozřejmě může občas potkat každého, můžeme se opět vymlouvat na hodně promíchanou sestavu, ale především hráči by si měli sáhnout do svědomí, jestli skutečně dělají pro lepší výsledky vše, co je v jejich silách.

Autor : P. Štika

Doubravan – AFK Loděnice „B“ 1 : 1 (pol. 1 : 1)

18.8.2018 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; M.Kratochvíl; J.Kříž; J.Kácha (Ri.Štochl); V.Kop; L.Fiala; J.Tauš (M.Vávra); D.Štich; O.Rácz (O.Navrátil); P.Štika (M.Kunc);K.Výrut

Rozhodčí: P.Bidšovský ; as.P.Štika; as.P.Moutelík

Branka: L.Fiala

Do úvodního utkání jsme kvůli různým absencím nastupovali v hodně promíchané sestavě.

V prvních dvou minutách zápasu jsme si vytvořili dvě obrovské příležitosti, ale ani jedinou jsme nedokázali proměnit. Náš tlak pokračoval, až se v 7.minutě gólově prosadil dobře hrající L.Fiala a poslal náš tým do vedení. Od této chvíle jsme postupně začali přenechávat iniciativu hostujícímu mužstvu. Přesto jsme se stále dostávali do velkých šancí, ale bohužel jsme žádnou z nich nedokázali proměnit v gól. Trest v podobě vyrovnání přišel ve 33.minutě.

Druhý poločas se vyvíjel podobně jako první. V první dvacetiminutovce druhého poločasu jsme soupeře přitlačili na jeho polovinu, ale opět nás trápilo proměňování i opravdu velkých šancí. Hosté vyráželi do nebezpečných protiútoků a po jednom z nich, čtvrt hodiny před koncem utkání, byl proti nám nařízen pokutový kop. Naštěstí tuto penaltu zlikvidoval náš brankář. Ve zbytku utkání mi u našeho mužstva chyběla větší vůle zlomit vývoj utkání na naší stranu. Možná by to u některých hráčů chtělo trochu více potrénovat. Nerozhodný výsledek na domácím hřišti je pro nás sice ztráta, ale myslím, že odpovídá předvedeným výkonům obou mužstev.

Ještě zmínka o našem soupeři. Mix starších zkušených borců s mladými hráči, velmi slušné vystupování a hlavně, všichni si chtěli zahrát fotbal. Radost podívat.

Autor: P. Štika

SK Doubravan Újezd

Kontaktujte nás