2016 - 2017 - pád do IV.třídy

Doubravan – Březová 08 0 : 3 (pol.0:1)

17.6.2017 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; P.Moutelík; J.Kříž; M.Kratochvíl; J.Kácha; V.Štochl; R.Šebek; J.Tauš; M.Štěpnička (M.Vávra); D.Štich; D.Ptáček

Rozhodčí: Z.Veverka; as.M.Štochl

V posledním zápase jsme opět předvedli „náš standard“. Mám dojem, že naši hráči si přišli zahrát, nikoliv vyhrát. Co naplat, že jsme častěji drželi míč na kopačkách, když téměř neohrozíme branku soupeře. Hostům stačilo, že jejich hráči zodpovědně drželi svoje přidělené pozice, nevymýšleli složité kombinace a po zisku míče jednoduše nakopli míč na nebezpečné útočníky, kteří nevzdali jediný souboj. Je nutno dodat, že druhý gól jsme dostali z hodně přísně nařízeného pokutového kopu.

Každopádně, sezónu jsme zakončili tak jak jsme rozhodně nechtěli - pádem do nejnižší soutěže. Nevím jak hráči, ale já se stydím a neklidně spím. OSTUDA

Autor: P. Štika

Já bych ještě k článku doplnil, že nejlepším Doubravaňákem na hřišti byl asistent rozhodčího Milan Štochl, za jehož stabilně výborné a poctivé výkony by se nemusel stydět lecjaký ligový rozhodčí. I když to někdy naši domácí fanoušci neocení.

Tato sezóna byla pro Doubravan opravdu otřesná, jak píše náš předseda. Začalo to odhlášením dorosteneckého mužstva ze soutěže a skončilo pádem A mužstva do 4. třídy. Nelze se v tomto případě ani vymlouvat na to, že se slučují obě třetí třídy do jedné.

Já, jako věčný fotbalový optimista, pevně věřím, že přijdou zase lepší časy. Chce to jen zabrat, trénovat, bojovat a rvát se za lepší výsledky.

Zároveň doufám, že nás naši věrní fanoušci neopustí ani za tohoto stavu a i nadále nás budou podporovat.

Poděkování patří určitě všem členům realizačního týmu áčka i béčka za trpělivost s vedením obou mužstev.

Autor: P. Leksa

 

1. Osek 26 18 4 4 99:37 58 0 0
2. Březová 26 17 5 4 99:25 56 0 0
3. Komárov B 26 16 3 7 76:42 51 0 0
4. Chaloupky 26 16 3 7 69:65 51 0 0
5. Cerhovice B 26 15 5 6 72:37 50 0 0
6. Zaječov 26 15 5 6 70:39 50 0 0
7. Podluhy 26 12 3 11 60:55 39 0 0
8. Újezd 26 10 6 10 62:50 36 0 0
9. Lochovice 26 7 6 13 71:80 27 0 0
10. Praskolesy 26 7 5 14 53:66 26 0 0
11. Běštín 26 7 4 15 54:94 25 0 0
12. Neumětely B 26 7 0 19 44:88 21 0 0
13. Hostomice B 26 4 3 19 36:103 15 0 0
14. Stašov B 26 5 0 21 46:130 15 0 0

 

acko

 

Sparta Podluhy – Doubravan 3 : 1 (pol. 0:1)

10.6.2017 mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; J.Kácha; J.Kříž; P.Procházka (M.Kratochvíl); P.Moutelík; J.Leksa (O.Rácz); J.Tauš; R.Šebek; V.Štochl (M.Vávra); D.Ptáček (M.Štěpnička); D.Štich

Rozhodčí: V.Hájek; as.M.Štochl

Branka: R.Šebek

Naši hráči nám připravili další velké zklamání. Vstup do zápasu nám vyšel velmi dobře a už v 8.minutě jsme šli do vedení. Po krásné kombinaci se z hranice pokutového území trefil přesně k tyči R.Šebek. Během zbytku času prvního poločasu, jsme měli hru pod kontrolou a domácí jen těžko odolávali našemu tlaku. Ale opět naše stará bolest, další góly jsme nepřidali.

Domácím jsme během prvního poločasu dovolili pouze jednu nebezpečnou střelu s následnou dorážkou.

Naopak úvod druhého poločasu nás zastihl naprosto nekoncentrované. V jednoduché situaci se trojice našich bránících hráčů nedokázala domluvit, kdo míč odehraje a tak osamocený domácí útočník na nic nečekal a dal vyrovnávací gól. Od této chvíle se nepochopitelně naše hra totálně sesypala. Nedostatek pohybu, velké množství zkažených jednoduchých přihrávek, téměř neviditelná bojovnost a touha poprat se o výhru. Druhý gól jsme inkasovali, když náš stoper odkopem nastřelil jednoho ze dvou dotírajících domácích útočníků a jeden z nich, nabízenou příležitost chladnokrevně proměnil. Po tomto obdrženém gólu se naše hra trochu zlepšila. Z mírného tlaku jsme ovšem dokázali pouze nastřelit břevno domácí branky. S přibývajícím časem jsme náš tlak zvětšovali a měli jsme myšlenky na vyrovnání. Ale ránu do vazu, jsme si opět dali sami. Po další individuální chybě postupovali hned čtyři (!!) domácí hráči na jediného našeho obránce a svoji šanci opět bezpečně proměnili, na konečných 3:1.

Po celkem kvalitní hře našeho mužstva v prvním poločasu, je prostě nepochopitelné, co se o přestávce s naším mužstvem stalo.

Autor: P. Štika

Doubravan – Horymír Neumětely „B“ 5 : 0 (pol. 3:0)

3.6.2017 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; J.Kácha; J.Kříž; R.Šebek (O.Rácz); M.Kratochvíl; V.Štochl; J.Tauš; D.Štich; J.Leksa (D.Ptáček); M.Šimek (M.Štěpnička); T.Vokůrka (M.Vávra)

Rozhodčí:J.Šnajdr; as.M.Štochl

Branky: T.Vokůrka; R.Šebek; D.Štich; D.Ptáček; M.Vávra

V prvním poločasu naše mužstvo předvádělo celkem pohlednou hru. Ovšem proměňování šancí je pro nás problém a tak jsme po výrazné převaze dokázali dát pouze tři góly.

V poločasu druhém hra postupně upadala do průměru, přesto jsme dokázali ještě dvakrát rozvlnit síť branky hostujícího týmu.

Autor: P. Štika

TJ Běštín – Doubravan 4 : 4 (pol. 0:3)

28.5.2017 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; P.Procházka; J.Kříž; J.Kácha; R.Šebek; J.Tauš; V.Štochl;  J.Leksa (D.Ptáček); M.Vávra; D.Štich; M.Štěpnička

Rozhodčí:M.Štěpánek; as.M.Štochl

Branky: D.Štich; V.Štochl; M.Vávra; M.Štěpnička

Na utkání jsem nebyl, ale vstřelit na hřišti soupeře čtyři branky a nevyhrát ?? Co na to říct.

V mužstvu je celá řada zkušených hráčů a přesto dokážeme dvakrát během utkání přijít o tříbrankové vedení. Z mého pohledu blamáž a ostuda.

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Zaječov 2 : 3 (pol. 1:1)

20.5.2017 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; M.Kratochvíl; J.Kříž; P.Moutelík; R.Šebek; J.Tauš; D.Štich; V.Štochl, D.Ptáček (P.Procházka); J.Ptáček (J.Leksa); M.Vávra (P.Lukačovič)

Rozhodčí: Pánek, as.M.Štochl

Branky: D.Štich, V.Štochl

ČK: D.Štich ; P.Moutelík

Další tragická ztráta bodů na domácím hřišti. Zápas můžu okomentovat zhruba od 20.minuty. To jsme sice již prohrávali 0:1, ale soupeře jsme mírně přehrávali a náš tlak se postupně zvyšoval a po několika nevyužitých šancích se nám podařilo vstřelit vyrovnávací branku těsně před poločasem.

Ve druhém poločase naše převaha pokračovala. Soupeř se soustředil na bránění a vyrážel k rychlým protiútokům, které ovšem naše obrana stačila zachytávat. O to nepochopitelnější byl způsob jakým jsme hostům nabídli vstřelení druhého gólu. Hrubá individuální chyba, jaká se příliš často nevidí. Chvilku trvalo, než jsme se vzpamatovali z inkasovaného gólu a když jsme znovu začali mít převahu, byl po druhé žluté kartě (mimochodem velmi přísné) vyloučen D.Štich. Přesto jsme v deseti soupeře nadále přehrávali a odměnou byl náš vyrovnávací gól na 2:2. Vzhledem k postavení v tabulce pro nás remíza mnoho neznamenala a i v deseti hráčích jsme se nadále tlačili do útoku. Bohužel v 87.minutě po ojedinělém vysokém nákopu hostů byla k vidění další obrovská individuální chyba, pokutový kop a vyloučení našeho druhého hráče - P.Moutelíka. Hostující hráč penaltu bezpečně proměnil a prohrávali jsme 2:3. Ve zbytku utkání jsme cítili křivdu především po nedovoleném zákroku na V.Štochla v pokutovém území, ovšem rozhodčí byl jiného názoru.

Rozhodně neskládáme zbraně, ale bohužel touto porážkou jsme se dostali do pásma sestupu a situaci nemáme ve vlastních rukách.

Nevím, jestli si hráči vůbec uvědomují, co v téměř stoleté historii klubu „dokázali“.

Autor: P. Štika

Union Cerhovice „B“ – Doubravan 1 : 1 (pol. 0 : 1)

13.5.2017 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl ; J.Kácha ; J.Kříž; M.Kratochvíl ; P.Moutelík; V.Štochl (J.Leksa); P.Procházka (M.Vávra); J.Tauš; R.Šebek; F.Hloušek (O.Rácz); D.Štich

Rozhodčí: J.Mázdra; as.P.Štika,

Branka: M.Kratochvíl

Další hodně nepříjemná ztráta bodů, ale objektivně zasloužená remíza. V prvním poločasu jsme měli trochu více ze hry než domácí, které jsme k vážnějšímu ohrožení naší branky prakticky nepouštěli. Měli jsme několik nebezpečných střel zpoza pokutového území, ale buď byly nepřesné, nebo je zlikvidoval domácí brankář. Náš gól vstřelil po rohovém kopu hlavou M.Kratochvíl. Těsně před přestávkou měl obrovskou šanci na zvýšení skóre D.Štich, když tváří v tvář brankáři těsně minul branku.

Na začátku druhého poločasu měl D.Štich další obrovskou šanci. Postupoval ze strany na domácí branku, ale míč opět skončil mimo tyče branky. Od této chvíle prakticky přestala fungovat naše záložní řada a otěže zápasu převzali domácí. Naše přetížená obrana dlouho odolávala, přesto jsme po několika skrumážích v našem pokutovém území inkasovali vyrovnávací gól, několikrát tečovanou střelou. Domácí nás nadále přehrávali a musíme si přiznat, že jsme nakonec obávali i o nerozhodný výsledek. Dvě minuty před koncem jsme ovšem mohli rozhodnout my. Po trestném kopu J.Tauše, se míč odrazil k zcela volnému J.Leksovi, bohužel i jeho zakončení bylo velmi ukvapené.

Pro nás je konečný výsledek ztráta, ale za náš předvedený výkon jsme si ani více nezasloužili.

Autor: P. Štika

Doubravan – Slovan Lochovice 3 : 2 (pol. 2 : 1)

6.5.2017 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha; J.Kříž; M.Kratochvíl (M.Vávra) ; P.Moutelík; J.Leksa (M.Štěpnička); R.Šebek; J.Tauš; V.Štochl (O.Rácz); D.Štich; F.Hloušek

Rozhodčí: J.Krupa; as.M.Štochl

Branky: M.Kratochvíl; F.Hloušek; D.Štich

Sice jsme potvrdili tři body z minulého venkovního utkání, ale musíme objektivně přiznat, že náš výkon nebyl povedený. Nedostatek pohybu, na můj vkus malé nasazení a především velké množství nepřesností a chyb. Navíc pomalý přechod do útočné fáze, který houževnatého soupeře nemohl překvapit. Podobnými výkony odradíme i zbytek diváků, kteří se ještě na nás chodí dívat.

V dalších utkáních by si naši hráči měli uvědomit, co je to kolektivní pojetí a udělat maximum pro to, abychom podobnou podívanou jako v sobotu nevídali moc často.

Autor: P. Štika

 

TJ Praskolesy – Doubravan 0 : 1 (pol. 0 : 1)

29.4.2017 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl ; P.Moutelík ; J.Kříž ; P.Procházka ; J.Kácha ; M.Štěpnička (V.Štochl); R.Šebek; M.Vávra (D.Ptáček) ; J.Leksa (M.Kratochvíl) ; D.Štich ; F.Hloušek (O.Rácz).

Rozhodčí: V.Závora ; as.M.Štochl

Branka: D.Štich

V úvodu utkání jsme byli aktivnějším mužstvem a po čtvrt hodině hry, po individuální akci R.Šebka, vstřelil D.Štich vedoucí gól. Po tomto gólu ovšem domácí zvýšili obrátky a hra se vyrovnala a přelévala se o jedné branky ke druhé. Naše obrana hrála velmi pozorně a většinu domácích útoků zastavila. Co nezastavila obrana, celkem spolehlivě pochytal K.Štochl.

Jednou při nás stálo štěstí, když dalekonosná rána domácího hráče pořádně zatřásla břevnem.

V úvodu druhého poločasu měl na kopačce druhý gól D.Štich, ale z malého vápna vysoko přestřelil. Další vývoj hry byl spíše boj, než pohledná kopaná. Domácí se tlačili vřed, ale naše obrana odolávala. Domácím se podařilo dokonce dvakrát dostat míč do naší sítě, ale vždy po evidentním postavení mimo hru. Naopak naše mužstvo nedokázalo využít žádný rychlý protiútok, ke zvýšení skóre. Největší šanci jsme měli, když naši tři hráči postupovali na jediného obránce domácích, ale o možnost skórovat jsme se připravili nepřesnou přihrávkou.

A tak jsme se o výsledek museli strachovat až do závěrečného hvizdu.

Všichni hráči zaslouží pochvalu za odvedený výkon (tak bychom si to představovali každý týden), ale vyzdvihnout je potřeba především hru celé obranné čtyřky v čele s brankářem. Získali jsme hodně cenné tři body.

Autor: P.Štika

FK Komárov „B“ - Doubravan 3 : 0 (pol. 1 : 0 )

23.4.2017 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; P.Moutelík; P.Procházka; M.Kratochvíl (D.Ptáček); J.Kácha (V.Štochl); R.Šebek; D.Štich; J.Leksa (J.Kříž); M.Vávra (O.Racz); M.Štěpnička; F.Hloušek

Rozhodčí: V.Hájek ; as.M.Štochl

Další, tentokrát zasloužená porážka. Domácí nás v úvodní desetiminutovce jednoznačně přehrávali. Když se nám potom podařilo vyrovnat hru, všechny naše akce končily před pokutovým územím domácích. Ve 20.minutě se domácí po kumulaci chyb v naší obraně dostali do vedení 1:0 pěknou pohotovou střelou umístěnou přesně k tyči. Naopak domácí brankář mohl být celkem v klidu. Všechny naše pokusy o ohrožení domácí branky byly buď nepřesné, slabé, nebo jsme je sami zastavili nepřesnou finální přihrávkou.

Do druhého poločasu naši hráči trochu zvýšili nasazení. Dokonce se nám podařilo vyrovnat, ale domácí pomezní signalizoval postavení mimo hru (pozn. O ofsajd se rozhodně nejednalo) a hlavní rozhodčí proto gól neuznal. Zhruba kolem 70.minuty se  naše snaha o vyrovnání začala měnit ve zmar a jednu velkou křeč. Když domácí čtvrt hodiny před koncem vstřelili druhý gól do naší sítě, bylo o osudu utkání rozhodnuto. V samotném závěru jsme inkasovali ještě třetí gól.

V zápase jsem z naší strany postrádal rychlejší přechod do útoku a především větší ochotu našich hráčů o náběhy do volných prostorů. Nikdo nebyl schopen takzvaně vzít zodpovědnost na sebe, naši hráči zbytečně dlouho drželi míč, místo rychlé přihrávky a z toho plynulo mnoho zbytečných ztrát míče. Co znamená pojem „kolektivní hra“, by si někteří naši hráči také měli trochu osvěžit. Takto se o body nebojuje.

Autor: P. Štika

Doubravan – Slavoj Osek 1 : 3 (pol. 1 : 2)

15.4.2017 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; M.Kratochvíl; J.Kříž; P.Procházka; P.Moutelík; J.Leksa; J.Tauš (M.Šimek);  D.Štich; M.Štěpnička (D.Ptáček); M.Vávra (P.Lukačovič); F.Hloušek

Rozhodčí: J.Pos; as.M.Štochl

V dalším důležitém utkání jsme se opět museli vyrovnat s několika absencemi (V.Štochl; R.Šebek; J.Kácha; R.Kyncl). Vývoj utkání od začátku hodně ovlivnil pan rozhodčí. Již v sedmé minutě na hranici pokutového území neodpískal nedovolený zákrok na našeho hráče, aby v následném protiútoku hostů pustil útočícího hráče do (signalizovaného) ofsajdového postavení, a hosté se dostali do vedení. Ve dvacáté minutě, se po chybě naší obrany řítil hostující útočník sám na našeho brankáře, míč si ovšem ukopl do zámezí, načež se skácel bez jakéhokoliv kontaktu na zem a světe div se, hosté dostali možnost zahrávání pokutového kopu, který proměnili 0:2. O dvě minuty později dokázal snížit na 1:2 D.Štich.

Troufám si říct, že jsme soupeře mírně přehrávali a častěji drželi míč na svých kopačkách, nicméně ani z velkých skrumážích před hostující brankou jsme nedokázali vyrovnat. Hosté naopak podnikali protiútoky do naší otevřené obrany a několikrát jsme měli štěstí, že jsme neinkasovali další gól.

Ve druhém poločasu byl k vidění spíše boj, než pohledný fotbal. My jsme se snažili útočit, hosté úporně bránili. My jsme ovšem byli v zakončení nedůrazní, nebo nepřesní, několikrát hostující hráči odvraceli míč z brankové čáry. Hosté naopak po rohovém kopu dokázali pěknou střelou zvýšit na 1:3.

Podle nezávislého diváka by utkání spíše slušel nerozhodný výsledek. Fotbalové krásy moc k vidění nebylo, ale nasazení obou týmů bylo na dobré úrovni. Výkon rozhodčího nechci komentovat.

Autor: P. Štika

SK Hostomice „B“ – Doubravan 0 : 0

8.4.2017 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; M.Kratochvíl; J.Kříž; R.Šebek; P.Moutelík; J.Leksa; M.Vávra; J.Tauš; D.Štich; R.Kyncl (V.Štochl); J.Kácha (D.Ptáček)

Rozhodčí: R.Špivák, as. T. Vokůrka

Další nepříjemná ztráta bodů. (více nemůžu komentovat, byl jsem s „B“ týmem).

Autor: P.Štika

Doubravan – TJ Stašov „B“ 6 : 0 (nedohráno pro malý počet hráčů hostujícího mužstva)

1.4.2017 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; M.Kratochvíl; J.Kříž; R.Šebek; P.Moutelík; J.Leksa; M.Vávra;  J.Tauš; D.Štich; F.Hloušek; M.Štěpnička

Rozhodčí: P.Vlachopulos, as. T. Vokůrka

Branky: 2x F.Hloušek; 2x D.Štich; M.Vávra; R.Šebek

Povinné tři body jsme získali, ale soupeř nám to usnadnil více, než jsme očekávali.

Hosté nastoupili od začátku v deseti hráčích a zhruba kolem desáté minuty odstoupil další hráč. Tak jsme si soupeře přikovali k jeho pokutovému území a do poločasu nastříleli šest gólů.  Jenže hostujícímu týmu se „zranili“ další dva hráči a někteří diváci požadovali zpět vstupné za druhý poločas, ke kterému už nedošlo.

Autor: P. Štika

Chaloupky - Doubravan 2 : 1 (pol.0:0)

25.3.2017 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl ; M.Kratochvíl ; J.Kříž ; R.Kyncl ; P.Moutelík ; D.Ptáček (P.Lukačovič); D.Štich ; J.Tauš ; J.Leksa ; M.Vávra (F.Hloušek) ; M.Štěpnička (R.Šebek)

Rozhodčí: Plecitý ; as.P.Štika

Branka: F.Hloušek

Na úvod jarní části sezóny fanoušci moc pohlednou hru neviděli. V prvním poločasu byla hra obou mužstev hodně neurovnaná, s velkým množstvím nepřesných přihrávek. Opticky se mohlo zdát, že jsme častěji drželi míč na našich kopačkách, ale k pořádnému ohrožení branky jsme se za první poločas prakticky vůbec nedostali. Naopak domácí hrozili z protiútoků a standardních situací.

Hned na úvod poločasu druhého jsme dovolili domácím hodně laciný vedoucí gól. Obraz hry se ovšem stále moc neměnil. Sice jsme většinu času drželi balon, ale k zakončení to stále nevedlo. Když se domácím hezkou střelou z dvaceti pěti metrů, které se od tyče odrazila do branky, podařilo zvýšit na 2:0, nevypadalo to s námi vůbec dobře.

Naši hráči posledních 25 minut zvýšili úsilí a domácí v devíti hráčích bránili vlastní pokutové území, ale tento tlak vedl pouze ke snížení stavu na 2:1 F.Hlouškem. Obrovskou šanci na vyrovnání v poslední minutě nevyužil P.Lukačovič, když zhruba pět metrů před brankou netrefil správně míč. Je také nutno dodat, že domácí brankář ve druhém poločasu předvedl dva velmi povedené zákroky po vydařených střelách D.Šticha a J.Leksy.

Nemá cenu vymlouvat se na absence a zdravotní stav některých hráčů. Prostě jsme nehráli dobře a můžeme jen doufat, že příště bude náš výkon výrazně lepší.

Autor: P. Štika

SK Březová – Doubravan 1 : 4 (pol. 1:2)

19.11.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; J.Kácha; R.Šebek; J.Kříž; J.Leksa; V.Štochl; D.Ptáčěk; J.Tauš;D.Štich; F.Hloušek; M.Štěpnička (P.Procházka)

Rozhodčí: V.Knotek, as. P. Moutelík

Branky: D.Ptáček; J.Tauš; R.Šebek; F.Hloušek

ČK: D.Štich (8.min.!!!)

Nebyl jsem u toho, a proto nemůžu vývoj utkání komentovat. Nicméně již od 8.minuty bez vyloučeného hráče, soupeř, který od začátku sezóny neprohrál a navíc se nám dlouhodobě na jeho hřišti nedaří. Nezbývá než dodat: moc příjemné překvapení a všem pochvala za velmi dobrou práci. Všechna čest a jen tak dále.

Autor: P. Štika

 

 1. Březová 12 9 2 1 48:13 29 0 0
2. Osek 12 9 1 2 41:17 28 0 0
3. Chaloupky 13 8 1 4 35:28 25 0 0
4. Cerhovice B 12 7 2 3 32:17 23 0 0
5. Újezd 13 6 3 4 37:26 21 0 0
6. Komárov B 12 6 2 4 29:18 20 0 0
7. Zaječov 13 6 2 5 30:27 20 0 0
8. Praskolesy 13 4 4 5 34:32 16 0 0
9. Podluhy 13 5 1 7 29:29 16 0 0
10. Běštín 12 5 1 6 22:34 16 0 0
11. Neumětely B 13 5 0 8 22:32 15 0 0
12. Lochovice 13 3 1 9 37:45 10 0 0
13. Hostomice B 13 3 0 10 20:54 9 0 0
14. Stašov B 12 2 0 10 18:62 6 0 0

Doubravan – Sparta Podluhy 5 : 1 (pol. 1 : 0)

12.11.2016 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha (J.Leksa); J.Kříž ; R.Kyncl; P.Moutelík; D.Ptáček; J.Tauš;R.Šebek; V.Štochl; D.Štich; F.Hloušek (P.Lukačovič)

Rozhodčí: Z.Veverka ; as.M.Štochl

Branky: 2x F.Hloušek ; R.Šebek ; D.Štich ; R.Kyncl

Na zasněženém, ale díky J.Kučerovi výborně připraveném hřišti jsme od začátku převzali iniciativu a byli lepším týmem. Sice jsme si vytvářeli převahu i gólové příležitosti, ale s jejich neproměňováním se potýkáme vlastně celý podzim. V prvním poločasu pouze jednou skóroval F. Hloušek, když dorážel do odkryté branky po centru V. Štochla. A tak jsme se museli trochu obávat soupeřových protiútoků, z nichž některé byly velmi nebezpečné.

Na začátku druhého poločasu zvýšil na 2:0 R.Šebek a to náš tým uklidnilo a dominoval stále více. Když byl po zhruba hodině hry vyloučen hostující obránce a naši hráči postupně přidávali další góly, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Jen inkasovaný gól sedm minut před koncem byl zcela zbytečný.

V posledním zápase podzimu se utkáme 19.11. s lídrem tabulky Březovou (hřiště Bzová). Začátek zápasu 10:30 hod.

Autor: P. Štika

Horymír Neumětely „B“ – Doubravan 3 : 1 (pol. 2:1)

6.11.2016 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; P.Procházka; R.Kyncl; J.Kříž; P.Moutelík; J.Leksa; D.Ptáček; J.Tauš; D.Štich; F.Hloušek; M.Štěpnička (P.Lukačovič)

Rozhodčí: P.Králík, as. J. Ptáček

Branka: J.Tauš

Dodá někdo komentář z těch co zápas viděl ? Stačí dvě tři věty.

Děkuji.

pl

Doubravan – TJ Běštín 3 : 0 (pol.1:0)

29.10.2016 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; M.Kratochvíl; R.Kyncl; J.Kříž; P.Moutelík; R.Štochl; D.Ptáček (J.Leksa); J.Tauš; D.Štich; F.Hloušek (P.Lukačovič); M.Štěpnička

Rozhodčí: M.Pánek, as. J. Ptáček

Branky: D.Štich; R.Kyncl; F.Hloušek

Už od úvodních minut jsme měli herní převahu, ale v průběhu prvního poločasu jsme dokázali dát pouze jeden gól. Velký podíl na tom měl velmi dobře chytající brankář hostů.

V poločase druhém jsme pokračovali náporem a naší odměnou byl nádherný gól R.Kyncla, kterým zvyšoval na 2:0. Hostující brankář čaroval i ve druhém poločasu, přesto F.Hloušek dokázal zvýšit na konečných 3:0. Po dobrém výkonu a po šesti zápasech bez výhry, jsme konečně bodovali naplno. V tomto utkání zcela zaslouženě.

Autor: P. Štika

 

TJ Zaječov – Doubravan 1 : 1 (pol. 1:0)

22.10.2016 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha; J.Kříž; R.Šebek; P.Moutelík; D.Ptáček (J.Tauš) ; D.Štich; V.Štochl; R.Kyncl; M.Štěpnička (J.Leksa); F.Hloušek

Rozhodčí: F.Kros; as.M.Štochl

Branka: D.Štich

Začátek z „říše snů“. Neuteklo snad ani patnáct vteřin od začátku utkání a prohrávali jsme 1:0.

Pak se naši hráči probrali a začali domácí mužstvo výrazně přehrávat. Ale co je to platné, když naše šance nedokážeme dotáhnout do úspěšného konce a ani ze dvou metrů nejsme schopni trefit odkrytou branku soupeře. Jenže naše výrazná převaha skončila asi v 35.minutě. Od té doby až do přestávky se prakticky nehrálo. Po sérii ostrých zákroků hráčů na obou stranách se více diskutovalo než hrálo a rozhodčí k tomu vydatně přispíval. Prostě „bramboračka“.

Ve druhém poločasu jsme začali opět náporem. Naše šance ale opět nebyly dotaženy do úspěšného konce. Až v 52.min. R.Šebek krásně vystřelil z 25 metrů, domácí brankář pouze vyrazil a D.Štich hlavou srovnal skóre – 1:1. Nadále jsme byli aktivnější, domácí hrozili pouze z rychlých protiútoků a sporadických standardních situací.

Posledních deset minut se ale opakoval průběh závěru prvního poločasu. Rozkouskovaná hra, spousta diskusí a „kopaná“, jen ne fotbal. Navíc domácí v rozmezí 86-89.minuty zahrávali snad osm rohových kopů a v našem současném rozpoložení jsme se museli obávat o výsledek.

Sice jsme měli v průběhu zápasu herně navrch, ale remíza je v tomto bojovném zápasu asi spravedlivým výsledkem.

Autor: P. Štika

Doubravan – Union Cerhovice „B“ 1 : 1 (pol. 1:0)

15.10.2016 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha; J.Kříž; R.Kyncl; P.Moutelík; R.Šebek; D.Ptáček (J.Leksa); V.Štochl; D.Štich; F.Hloušek; M.Štěpnička    

Rozhodčí: Bican, as. T. Vokůrka

Branka: M.Štěpnička

Už dlouhých pět kol jsme nedokázali vyhrát a tabulkou se povážlivě propadáme.

V sobotním zápase jsme byli v prvním poločasu mírně lepším týmem a v 21.minutě otevřel skóre hlavou M.Štěpnička po pěkném centru F. Hlouška. V následujících minutách dokázali naši hráči zahodit dvě obrovské příležitosti k navýšení skóre.  Paradoxně se jednalo o ty naše zkušenější hráče.

Hned na začátku druhého poločasu posoudil rozhodčí souboj R.Kyncla s hostujícím útočníkem jako nedovolený a nařídil proti nám hodně přísný pokutový kop. K.Štochl střelu sice dokázal vyrazit, ale dobíhající hráč nezaváhal a vyrovnal na 1:1.

Ve zbytku utkání to byl již spíše boj o střed hřiště s minimem brankových příležitostí a nic na tom nezměnilo ani vyloučení jednoho z tvrdě hrajících hostujících hráčů.

Po osmi kolech se potácíme na devátém místě tabulky.

K dalšímu zápasu nastoupí áčko v sobotu 22.10. od 15.30 na hřišti v Zaječově (v tabulce o bod před námi)

Autor: P. Štika

Slovan Lochovice – Doubravan 5 : 2 (pol. 0:0)

8.10.2016 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; M.Kratochvíl; J.Kříž; R.Kyncl; L.Šmehlík; R.Šebek; J.Tauš; V.Štochl; D.Štich; D.Ptáček; M.Šimek

Rozhodčí: Pos ; as.M.Štochl

Branky: D.Štich; V.Štochl

Trenéři se opět museli vypořádat s mnoha absencemi v základní sestavě (J.Kácha; F.Hloušek; M.Štěpnička; P.Moutelík; J.Leksa). Na těžkém terénu se odehrával vyrovnaný zápas plný osobních soubojů. Po bezbrankovém prvním poločasu jsme měli hned v úvodu poločasu druhého obrovskou příležitost otevřít skóre, ale J.Tauš v koncovce selhal. Pravidlo nedáš dostaneš opět nemilosrdně platilo. V doslova hororové pětiminutovce jsme v rozmezí 54. až 59.minuty hned třikrát inkasovali a zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto. Naši hráči ale zápas nevzdali a během malé chvíle dokázali dvakrát skórovat a snížit na 3:2. V těchto chvílích jsme domácí přehrávali a vytvářeli si další šance, ale gól se nám nedařilo vstřelit. Komu vysvětlovat, že o spoustu šancí nás s pomocí domácího asistenta rozhodčího připravil nejdůležitější muž na hřišti? Když jsme si  zhruba čtvrt hodiny před koncem utkání dali v podstatě vlastní gól, bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Zápas jsme si prohráli sami. Domácím jsme umožnili velmi snadno skórovat, naopak naše produktivita je na počet příležitostí, které si vytvoříme, velmi nízká. Každopádně na lochovickém hřišti se nám dlouhodobě nedaří, ale tentokrát jsme alespoň odjeli bez vážného zranění.

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Praskolesy 2 : 2 (pol. 2:1)

1.10.2016 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha (F.Kácha); J.Kříž; R.Kyncl; P.Moutelík; V.Štochl; D.Štich; J.Tauš; R.Šebek (O.Navrátil); F.Hloušek; M.Štěpnička

Rozhodčí: P.Bidšovský; as.M.Štochl

Branky: R.Šebek; F.Hloušek

Červená karta: P.Moutelík

Úvod utkání se nám povedl a v 7.minutě vstřelil náš vedoucí gól R.Šebek. Pak se hra vyrovnala, ale stále si brankové příležitosti vytvářel pouze náš tým. Jen jejich zakončení nemělo potřebnou kvalitu a jak už to tak bývá, přišel trest. Zhruba pět minut před přestávkou naše obrana nezachytila dlouhý výkop hostujícího brankáře, náš brankář trochu zaspal s vyběhnutím a hostující hráč ho pohodlně přehodil – 1:1. Do poločasu jsme opět dokázali dostat do vedení, když jeden z několika přímých kopů proměnil F.Hloušek – 2:1.

Ve druhém poločasu se vývoj hry příliš neměnil. Vyrovnaná hra, naše nedotažené brankové příležitosti. Hosté se díky pozorné hře naší obrany k ohrožení našeho brankaře téměř nedostávali. V 60.minutě však nezachytila naše obrana kolmou přihrávku a při „hašení“ tohoto útoku posoudil rozhodčí zákrok P.Moutelíka jako penaltový a navíc našemu hráči udělil červenou kartu. Hosté sice pokutový kop neproměnili, ale od této chvíle se obraz hry změnil. Hosté vycítili šanci a hodně se tlačili dopředu, naopak náš tým hrál na rychlé protiútoky, které ovšem všechny bezpečně pochytal praporek asistenta rozhodčího. V této době navíc musel vystřídat náš druhý krajní obránce a tak hosté získávali stále větší převahu.

Vyrovnávací gól padl sedm minut před koncem, když jsme opět nedokázali uhlídat standardní situaci – 2:2

Je to další nepříjemná bodová ztráta na domácím hřišti, ale vhledem k dlouhé „přesilovce“ hostů, musíme alespoň bod brát jako zisk.

Autor: P.Štika

Doubravan – FK Komárov „B“ 1 : 3 (pol. 1 : 0)

24.9.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Štochl; J.Kácha; J.Kříž; L.Šmehlík; P.Moutelík; J.Leksa (Ri.Štochl); J.Tauš;R.Šebek; T.Vokůrka (O.Navrátil); V.Štochl; M.Štěpnička

Rozhodčí: V.Hájek; as.P.Štika,

Branka: M.Štěpnička

Před domácím zápasem jsme se museli obejít hned bez 5ti hráčů základní sestavy z minulých kol. Z různých důvodů chyběli K.Štochl, R.Kyncl, D.Štich, D.Ptáček a F.Hloušek a to se proti kvalitnímu soupeři muselo projevit. Sice jsme se v prvním poločasu ujali vedení, ale musíme přiznat, že náš soupeř byl tentokrát většinu času zápasu lepší. Navíc se v průběhu hry zranil J.Leksa a T.Vokůrka. Nemůžeme našim hráčů vyčítat nedostatek snahy a nasazení, ale tentokrát to prostě na našeho soupeře nestačilo.

Autor. P. Štika

Slavoj Osek - Doubravan 4 : 2 ( 2 : 0 )

17.9.2016 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha; R.Kyncl; P.Moutelík; M.Šimek; D.Ptáček; D.Štich (O.Navrátil);V.Štochl; R.Šebek (J.Tauš); F.Hloušek; M.Štěpnička

Rozhodčí: A.Koldová ; as.M.Štochl

Branky: M.Šimek ; D.Štich

Od začátku zápasu jsme měli územní převahu, ale do gólových šancí nás domácí obrana příliš nepouštěla. A jak to tak bývá v podobných zápasech, přišel trest v podobě gólu z první střely soupeře směrem k naší bráně. Domácí hráč skóroval z volného přímého kopu z poměrně velké vzdálenosti i úhlu. Vývoj hry se neměnil, naše mužstvo hrálo, domácí bránili a vyráželi do protiútoků. Při jednom z těchto protiútoků náš hráč v pádu zasáhl míč, brankář chytil a k údivu všech, rozhodčí posoudila tento okamžik jako úmyslnou malou domů a domácím dala možnost zahrávat nepřímý kop. Těm se na podruhé podařilo protlačit míč do naší sítě a rázem jsme prohrávali o dva góly.

Do druhého poločasu naše mužstvo opět vstoupilo aktivně a v rozmezí 47.-52. minuty dokázalo vyrovnat na 2 : 2. V té době domácí pouze bránili své pokutové území a jen sporadicky po dlouhém nákopu se pokoušeli hrozit z brejků. Bohužel naše šance jsme proměnit nedokázali a opět přišel trest. V 68. min náš hráč trestuhodně ztratil míč před vlastním pokutovým územím a domácí hráč toho dokázal využít a poslal domácí znovu do vedení 3:2. Od této chvíle se do konce utkání už příliš nehrálo. Naši hráči byli s přibývajícím časem stále nervóznější a domácí rozhodně nikam nespěchali. Zhruba deset minut do konce jsme po rohovém kopu inkasovali další gól a o výsledku utkání bylo rozhodnuto.

Co naplat, že jsme ve větší části utkání byli lepším týmem, když se fotbal hraje na góly.

Spíše bychom se měli zamyslet nad bráněním standardních situací -  hned tři góly ze čtyř jsme inkasovali právě z těchto.

Autor: P. Štika

 

Doubravan – SK Hostomice „B“ 4 : 1 (pol. 2:1)

10.9.2016 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha; R.Kyncl; R.Šebek (P.Lukačovič) ; P.Moutelík; J.Leksa; D.Štich; V.Štochl; D.Ptáček (T.Vokůrka); F.Hloušek (O.Navrátil); M.Štěpnička (J.Kříž)

Rozhodčí: M.Pánek ; as.M.Štochl

Branky: 2x F.Hloušek ; D.Ptáček ; J.Leksa

Opět ve velkém vedru, ale proti minulému týdnu ve vyšším tempu. V sobotu byl k vidění poměrně kvalitní zápas, k čemuž pomohli svou hrou oba soupeři i rozhodčí.

Naše mužstvo si dokázalo vytvořit více gólových příležitostí než hosté a i když jsme jich ještě celou řadu neproměnili, vedli jsme v průběhu prvního poločasu již 2:0. Těsně před přestávkou soupeř snížil na rozdíl jediného gólu krásnou střelou přímo do šibenice.

V poločasu druhém byl vývoj zápasu podobný. Hodně vyrovnaná hra, ale hosty jsme až na jednu vyjímku do vážného ohrožení naší branky nepustili. Naopak jsme přidali další dva góly a tři body zůstávají doma.

Za výkon je potřeba tentokrát pochválit všechny naše hráče.

Autor: P. Štika

TJ Stašov „B“ – Doubravan 2 : 4 (pol.2 : 1)

4.9.2016 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl; J.Kácha; J.Pazdera (J.Leksa); P.Moutelík; R.Šebek; D.Štich;J.Tauš (O.Navrátil); V.Štochl; D.Ptáček; F.Hloušek( R.Halák); M.Štěpnička

Rozhodčí: J.Šnajdr; as.M.Štochl

Branky: F.Hloušek; D.Štich; M.Štěpnička; D.Ptáček

Naše hra nebyla zrovna nejrychlejší ani nejpřesnější, přesto jsme měli nad soupeřem mírnou převahu. Ovšem po dvou zbytečných ztrátách ve středu hřiště jsme v prvním poločasu domácím dovolili dvakrát skórovat a museli jsme dohánět jejich náskok.

Na začátku druhého poločasu vyrovnal hlavičkou D.Štich a na domácích bylo vidět, jak jim postupně docházejí síly. Naši hráči zahodili několik obrovských šancí, přesto jsme se dokázali prosadit a vývoj utkání otočit.

Autor: P. Štika

Doubravan – Chaloupky 7 : 2 (pol. 6:1)

27.8.2016 – mistrovské utkání

Sestava: K.Štochl ; P.Moutelík ; R.Kyncl ; J.Leksa ; R.Šebek (R.Štochl) ; J.Tauš (O.Navrátil);D.Ptáček ; V.Štochl ; D.Štich ; F.Hloušek ; R.Halák (M.Štěpnička)

Rozhodčí: Štěpánek ; as.M.Štochl

Branky: 3x R.Šebek ; 2x M.Štěpnička ; F.Hloušek ; R.Kyncl

Před zápasem jsme měli ze zkušeného soupeře respekt, ale naši hráči začali utkání ve velikém vedru celkem aktivně a už v první minutě, s pomocí hostujícího brankáře, trefil tyč D.Ptáček, ale míč poskakující po brankové čáře naši hráči nedokázali dorazit do sítě. Ovšem v rozmezí 12. až 20. minuty jsme soupeři nasázeli čtyři branky a o osudu utkání bylo víceméně rozhodnuto. Ve třicáté minutě dokázali sice hosté snížit na 4:1 , ale během následujících pěti minut jsme přidali další dva góly.

Druhý poločas se dohrával prakticky jen z povinnosti a diváci po brankových hodech v poločase prvním viděli „pouze“ dva góly.

Vstup do nové sezóny nám vyšel nad očekávání dobře, ale neměli bychom to příliš přeceňovat. Měli jsme i hodně štěstí, když nám do branky spadlo prakticky vše, do čeho jsme kopli. Až následující zápasy ukážou, jak na tom skutečně jsme.

Autor: P. Štika

Doubravan – Sparta Podluhy 2 : 4 (pol. 1 : 4)

20.8.2016 – pohárové utkání – Pohár OFS Beroun

Sestava: K.Štochl ; J.Leksa ; J.Pazdera ; P.Moutelík ; P.Pichlík (R.Štochl) ; M.Krůta (J.Šlapák); J.Tauš (O.Navrátil) ; V.Štochl ; D.Štich ; F.Hloušek ; M.Štěpnička (M.Štochl)

Rozhodčí: Veverka ; as.M.Štochl

Branky: M.Štěpnička ; R.Štochl (PK)

 Hned v první minutě jsme inkasovali hodně kuriózní gól. Hostující hráč „hodil“ míč nohou tak nečekaně (určitě to ani sám nechtěl), že doplachtit až do naší sítě.

Potom se hra vyrovnala, místy jsme našeho soupeře i kombinačně přehrávali, ale naše šance (několikrát postupovali naši hráči sami na brankaře) jsme neproměňovali a naopak po nedorozumění v naší obraně jsme ještě třikrát velmi lacino inkasovali.

Ve druhém poločasu převládala vyrovnaná hra téměř bez šancí na obou stranách. Zkorigovat výsledek se nám podařilo čtvrt hodiny před koncem, když po faulu na F.Hlouška proměnil pokutový kop Richard Štochl.

Autor: P.Štika

SK Doubravan Újezd

Kontaktujte nás