2015 - 2016

Běštín - Újezd 3:1 (2:1)

18.6.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; P.Pichlík; K.Jonák; J.Kříž; J.Kácha ; R.Halák; D.Ptáček; D.Štich ; M.Štich ; M.Krůta; M. Štěpnička

Rozhodčí: Z.Mezek ; as.P.Moutelík

Branka: D.Štich

Poslední zápas sezóny, stejně tak jako předchozí dva, jsme opět nezvládli. K vidění byla řada neproměněných šancí. Zápas rozhodl hattrickem hráč D. Pouva.

V sezóně 2015/2016 skončil A tým na třetím místě s 51 body. Příští sezónu nám zkomplikuje nový přestupní řád. Další otázkou zůstává, zda Roman Palek bude pokračovat na postu trenéra. Díky přístupu hráčů k tréninkům zvažuje (nebo už se možná rozhodl) ukončení působení v klubu. Není se čemu divit. Tréninkům a zápasům obětoval spoustu svého času a větší část sezóny mu na trénink chodilo pár lidí.

S lepším přístupem hráčů bychom se mohli vrátit zpět do OP. To by se ale muselo hodně změnit. Nezbývá než doufat.

Výbor Doubravanu děkuje Romanovi Palkovi za jeho úsilí, trpělivost a výdrž s áčkem. Poděkování patří také všem, kteří na zápasy áčka pravidelně jezdili, podíleli se na pořadatelské službě a zajišťovali servis okolo - P. Štika, P. Moutelík, M. Štochl a další.

Hráčům děkujeme za reprezentaci klubu. Těšíme se na další sezónu. Třeba bude lepší jako ta letošní.

Autor: P. Leksa

 

#KlubZVRPSBP+P-
1. Drozdov 26 19 5 2 117:40 62 0 0
2. Chaloupky 26 18 1 7 89:54 55 0 0
3. Újezd 26 16 3 7 79:42 51 0 0
4. Podluhy 26 13 3 10 72:50 42 0 0
5. Běštín 26 12 6 8 59:42 42 0 0
6. Neumětely B 26 12 3 11 62:55 39 0 0
7. Cerhovice B 26 11 5 10 66:57 38 0 0
8. Březová 26 11 2 13 60:49 35 0 0
9. Lochovice 26 8 9 9 58:53 33 0 0
10. Stašov B 26 10 1 15 47:102 31 0 0
11. Libomyšl 26 8 3 15 50:83 27 0 0
12. Hostomice B 26 8 3 15 61:109 27 0 0
13. Rpety 26 8 2 16 72:85 26 0 0
14. Felbabka 26 4 2 20 22:93 14 0 0

Doubravan – SK Rpety 1 : 2 (pol. 0:0)

11.6.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; L.Šmehlík (O.Navrátil) ; R.Šebek ; P.Moutelík (M.Krůta) ; M.Štěpnička (P.Lukačovič) ; D.Štich ; M.Štich ; V.Štochl ; J.Tauš ; K.Jonák

Rozhodčí: J.Krupa ; as.M.Štochl

Branka: J.Tauš 

Skoro již tradičně v hodně kombinované sestavě (tentokrát chyběli J.Kříž , M.Kratochvíl, R.Kyncl a J.Leksa) a v netradičním čase, jsme měli v prvním poločasu mírnou převahu a vytvořili jsme si několik velkých šancí na vstřelení gólu. Bohužel jsme pouze dvakrát trefili brankovou konstrukci a další pokusy šly buď mimo nebo do brankáře. Navíc se již v 5.minutě zranil P.Moutelík a musel být střídán.

Ve druhém poločasu jsme se sice dostali do vedení po přímém kopu J.Tauše, ale postupem času bylo v naší hře více a více nepřesností a méně a méně pohybu a o týmovém pojetí této kolektivní hry není ani třeba mluvit. Navíc se přidávala frustrace z velmi tvrdé a záludné hry některých hostujících hráčů (rozhodčí netrestal). Po dvou povedených střelách soupeře vypadá výsledek tak jak vypadá. Utrpěli jsme první, zcela zbytečnou porážku v této sezoně na vlastním hřišti. To se sice může stát, ale nasazení mužstva by mělo vypadat trochu jinak.

Poslední utkání této sezóny sehrajeme (POZOR změna) v sobotu 18.6.2016 od 14°°hod. na hřišti TJ Běštín.

Autor: P. Štika

Slovan Lochovice – Doubravan 3 : 0 (pol. 2:0)

4.6.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž (M.Štěpnička) , R.Kyncl (V.Štochl) ; M.Kratochvíl ; J.Leksa ; M.Štich ; D.Štich ; R.Šebek ; P.Moutelík (J.Tauš) ; K.Jonák

Rozhodčí: Hájek ; as. P. Moutelík

V úvodu utkání jsme měli sice častěji míč na kopačkách, ale do šancí jsme se skoro nedostávali. Buď nám selhala finální přihrávka, ale častěji (téměř při každém pokusu) nás zabrzdil praporek domácího asistenta rozhodčího, a když to nestihl on, tak nás zastavila píšťalka rozhodčího. Domácí se dostali na dostřel naší branky v 15.minutě a hned z toho byl gól v naší síti. Po vyražení střely domácího hráče naším brankářem se odrazil míč zpět k tomuto hráči a ten s pomocí teče protlačil míč do naší sítě. Obraz hry zůstával až do 31.minuty podobný.

Dále komentovat vývoj utkání nemohu. Náš J.Kříž se při hlavičkovém souboji srazil hlavou s domácím hráčem a museli jsme do nemocnice na šití.

Na druhou branku přihrál soupeři nešťastně patičkou  R. Kyncl.  Třetí gól ve druhém poločase dovršil náš ubohý výkon.

Oběma zraněným hráčům přejeme brzké uzdravení.

Autor: P. Štika, P. Leksa

Doubravan – SK Hostomice „B“ 11 : 0 (pol. 5:0)

28.5.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; R.Kyncl (P.Lukačovič) ; M.Kratochvíl ; M.Štěpnička ; D.Štich ; R.Šebek ; J.Leksa ; K.Jonák ; R.Štochl ( J.Tauš)

Rozhodčí: M.Štěpánek ; as.M.Štochl

Branky: 3x J.Leksa ; 2x K.Jonák ; 2x P.Lukačovič ; 1x D.Štich ; J.Tauš ; M.Štěpnička a R.Kyncl

V utkání hraném ve vycházkovém tempu a pouze před hrstkou diváků (v obci se konaly Staročeské máje), jsme si trochu vylepšili skóre. Vysokou výhru nám ovšem trochu kazí zranění Roberta Štochla (přejeme brzké uzdravení). 

Myslím, že je třeba ocenit velmi slušné chování a vystupování našeho soupeře.

Autor: P. Štika

TJ Stašov „B“ – Doubravan 2 : 4 (pol. 1:2)

22.5.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; R.Kyncl ; R.Šebek (P.Lukačovič) ; P.Moutelík ; J.Leksa (D.Ptáček) ; D.Štich ; M.Štich ; V.Štochl ; R.Štochl (O.Navrátil) , K.Jonák

Rozhodčí: Chvátal ; as.P.Štika

Branky: 3x K.Jonák ; M.Štich

Ačkoliv jsme vyhráli, výkonem v tomto utkání se rozhodně chlubit nemůžeme. Velmi málo pohybu, hodně zbytečných řečí, spalování velkých šancí a obecně velká lehkovážnost.

Takový zápas bychom měli vyhrát zcela jednoznačně a ne se v podstatě do samého konce strachovat o výsledek.

Několik našich hráčů by se mělo přinejmenším zamyslet nad svým chováním a především nad svými výroky. Týmoví hráči se takto nechovají.

Autor: P. Štika

Doubravan – SK Březová 98 2 : 1 (pol. 2:1)

14.5.2016- mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; P.Moutelík ; J.Kříž ; R.Kyncl ; M.Kratochvíl ; M.Krůta ; M.Štich (J.Tauš); D.Štich ; D.Ptáček ; K.Jonák ; R.Štochl (R.Šebek)

Rozhodčí: J.Bican ; as.M.Štochl

Branky: M.Štich ; D.Štich

Naši hráči trenéra týden co týden zkoušejí, jak vytvořit sestavu. Tentokrát chyběli V.Štochl, J.Leksa a J.Kácha. Pozitvní je, že se po zranění vrátil R.Šebek.

Od začátku utkání jsme měli převahu a naši hráči se předháněli v zahazování šancí. O to více jsme byli překvapeni, když náš soupeř v 21. minutě poprvé ohrozil naši branku a hned se ujal vedení 0:1. Chvilku naše mužstvo tápalo, ale v rozmezí 28. až 30. minuty jsme skóre otočili na 2:1 v náš prospěch po trefách bratří Štichů.  Do poločasu jsme další šance nedokázali proměnit.

Do druhého poločasu naši hráči vstoupili hodně vlažně a soupeř i s pomocí silného větru získal územní převahu a začal si vytvářet šance. Ty ovšem nedokázal proměnit a ani naši hráči v několika velmi dobrých příležitostech nedokázali přidat další gól.

Tři body jsme získali, ale utkání nemělo příliš vysokou kvalitu a i tempo hry nebylo zrovna závratné.

Autor: P. Štika

Doubravan – Chaloupky 6 : 1 (pol. 2 : 1)

7.5.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; M.Kratochvíl ; J.Kříž ; P.Moutelík (J.Leksa) ; V.Štochl ;M.Krůta (P.Lukačovič); Ro.Štochl (M.Štěpnička) ; M.Štich ; D.Štich ; K.Jonák

Rozhodčí: Kros ; as.M.Štochl

Branky: 3x M.Štich ; 2x M.Krůta ; M.Štěpnička

Ani v dalším utkání jsme nebyli kompletní, ale vývoj utkání jsme měli po celou dobu zápasu pod kontrolou. Hosté sice na naší vedoucí branku dokázali odpovědět víceméně náhodným vyrovnávacím gólem, ale kromě jedné obrovské šance ve druhém poločasu, kterou výtečně zlikvidoval náš brankář M.Fejtek, jsme hosty do dalších šancí nepouštěli.

Ve druhém poločasu jsme sice postupně přidávali další góly, ale tempo a úroveň hry rozhodně nenapovídalo, že spolu hrají druhý a třetí tým tabulky. Před zápasem jsme měli z našeho soupeře určitě větší respekt, než předvedl.

Na naší straně se hattrickem blýskl Martin Štich.

Autor: P. Štika

TJ Drozdov – Doubravan 2 : 0 (pol.1:0)

30.4.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; K.Jonák ; M.Kratochvíl ; P.Moutelík ; D.Štich ; L.Šmehlík ; V.Štochl ; R.Kyncl (J.Tauš) ; R.Štochl ( D.Ptáček)

Rozhodčí: Bidšovský ; as.P.Štika

I v dalším důležitém utkání jsme měli velké problémy se sestavou (chyběli Šebek ; M.Štich ; Leksa , Krůta) . Utkání začalo z obou stran opatrně a hra se odehrávala většinou ve středu pole. Jako první zahrozili domácí, když se střela z velké dálky otřela o vrchní hranu břevna branky. Kolem 15.minuty neproměnil více než stoprocentní šanci D.Štich, když ze čtyř metrů dokázal překopnout odkrytou branku. Jen můžeme odhadovat jaký by byl další vývoj utkání, kdyby se nám podařilo jít do vedení.

Protože domácím se vydařila ve 38.min. krásná akce zakončená povedenou střelou do naší sítě - 1:0 pro domácí.

Druhý poločas pokračoval ve stejném stylu, celkem vyrovnaná hra v poli s minimem gólových příležitostí. Navíc pro zranění musel odstoupit R.Kyncl a tím naše hra utrpěla další trhlinky. Domácí v 62. minutě po sérii našich drobných chyb a skrumáži v našem pokutovém území zvýšili své vedení na 2:0. Od tohoto momentu jsme si sice vytvořili mírnou územní převahu, ale s minimem gólových šancí. Domácí naopak podnikali rychlé výpady do naší otevřené obrany, ale skóre zápasu se již nezměnilo.

Myslím, že o výsledku tohoto důležitého utkání rozhodla především šíře kádrů obou mužstev.

Bohužel tak velké množství absencí nás zastihlo v nejméně vhodnou dobu.  

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Sparta Podluhy 2 : 1 (pol. 1:1)

23.4.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; L.Šmehlík ; J.Kříž ; R.Kyncl ; M.Kratochvíl ; D.Ptáček ; D.Štich ; M.Štich ; P.Moutelík ; K.Jonák (J.Tauš) ; R.Štochl (P.Lukačovič)

Rozhodčí: J.Mázdra ; as.P.Štika

Branky: 2x M.Štich

Ze zápasu jsme měli trochu obavu, protože nám z nejrůznějších důvodů chybělo hned pět hráčů základní sestavy (Kácha, Šebek, Leksa, Krůta, V.Štochl). Ale ti co je nahradili předvedli solidní výkon a rovněž trochu oslabeného soupeře jsme dokázali porazit. V průběhu celého zápasu jsme měli jasnou převahu a hosty jsme za celý zápas pustili pouze do dvou šancí.

Tu v prvním poločasu dokázal hostující útočník proměnit, tu na začátku poločasu druhého už nikoliv. Zbytek času byl náš brankář skoro bez práce. O oba naše góly se postaral M.Štich a je jen škoda, že jsme nedokázali využít další šance. Velmi dobrý výkon ve prospěch týmu předvedl R.Kyncl. Zároveň musím poděkovat hráčům, kteří nenastupují pravidelně, ale ochotně nám pomáhají, když máme potíže se sestavou.

Velmi dobrý výkon, také předvedl přesný rozhodčí p.Mázdra.

Autor: P.Štika

TJ Litavan Libomyšl – Doubravan 3 : 2 (pol. 3:2)

16.4.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; R.Kyncl ; J.Pazdera ; M.Štich ; D.Štich ;R.Šebek  (P.Lukačovič) ; J.Leksa (J.Tauš) ; M.Krůta (D.Ptáček) ; K.Jonák

Rozhodčí: M.Pánek ; as.P.Štika

Branky: R.Kyncl ; M.Krůta

V opět pozměněné sestavě jsme začali dobře. Již ve 2.min. jsme se ujali vedení po střele R.Kyncla a nadále jsme domácí přehrávali kombinační hrou. V 10.min. se domácí poprvé přiblížili k našemu pokutovému území a po sérii našich nepřesností z toho byl pokutový kop, který domácí hráč bezpečně proměnil - 1:1. Nadále jsme byli aktivnější a soupeře přehrávali, ale zhruba od 30.minuty naši hráči přestali plnit požadované úkoly trenéra a více řečnili, než aby hráli fotbal. V rozmezí 38.až 42.min. jsme za to byli potrestáni dvěma góly domácích. Nejprve opět po sérii našich nepřesností a nedorozumění doklepl míč do sítě domácí hráč z malého vápna a následně náš obránce nešťastně tečoval střelu domácích, která zapadla přesně k tyči a rázem jsme prohrávali 1:3. Za pouhou minutu, jsme ještě dokázali snížit na 2:3 po akci z křídelního prostoru a přesné trefě M.Krůty.

Do druhého poločasu jsme vstoupili hodně aktivně a domácí jsme doslova přišpendlili na vlastní polovinu. Bohužel naše šance jsme nedokázali proměnit a s přibývajícím časem naši hráči stále častěji nesmyslně řečnili a hledali chyby u druhých, jen ne u sebe, než aby se věnovali svému výkonu a hře. O (ne)plnění pokynů trenéra nemluvě. Domácí mezitím pečlivě bránili (v tu dobu, to s námi neměli až tak složité) a občas hrozili z rychlých protiútoků. V poslední minutě po jednom z nich dokonce nastřelil domácí hráč tyč naší branky.

Co dodat. Takovým způsobem co jsme předvedli se o mistrovské body prostě nehraje.

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Felbabka 5 : 1 (pol.1:1)

9.4.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; R.Šebek ; L.Šmehlík ; J.Leksa (P.Lukačovič) ;M.Krůta (V.Štochl) ; D.Štich ; P.Moutelík ; D.Šťastný (M.Kratochvíl) ; K.Jonák

Rozhodčí: J.Šnajdr ; as.M.Štochl

Branky: 3x (1xPK) D.Štich ; 1x L.Šmehlík ; 1x P.Lukačovič

Zápas jsme začali aktivně a ve 14.minutě se poprvé prosadil D.Štich. V 18. minutě se soupeři podařilo střelou z velké dálky vyrovnat a naše mužstvo trochu znervóznělo. Přesto jsme měli stále mírnou převahu. Soupeř se zaměřil pouze na odkopávání a rychlé protiútoky a nutno dodat, že některé v začátcích vypadaly nebezpečně.

Ve druhém poločase D.Štich proměnil pokutový kop a opět nás poslal do vedení. O chvilku později završil hattrick a zvýšil na 3:1. Našemu soupeři tou dobou začaly rychle ubývat síly a hrálo se prakticky pouze na jedné polovině hřiště a našich gólových příležitostí stále přibývalo. Dokázali jsme ovšem proměnit pouze dvě. Nejprve se po rohovém kopu prosadil krásně hlavou L.Šmehlík a po individuální akci V.Štochla uzavřel skóre také hlavou P.Lukačovič. Soupeř měl za celý druhý poločas pouze jednu šanci, v samotném závěru po rychlém protiútoku, ale tu zlikvidoval náš brankář M.Fejtek.

Povinné tři body jsme získali. 

Autor: P. Štika

Horymír Neumětely „B“- Doubravan 2 : 2 (pol. 1:1)

3.4.2016 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; R.Kyncl ; J.Leksa ; P.Moutelík ; D.Štich ; M.Krůta ; R.Šebek ; K.Jonák (M.Šimek) ; V.Štochl

Rozhodčí: Veverka ; as.P.Štika

Branky: D.Štich ; K.Jonák

Úvod utkání nás nezastihl v dobrém rozpoložení. Nedostatek pohybu celého našeho mužstva a napadání domácího týmu nás dostalo v úvodu utkání pod tlak, který vyústil hned ve druhé minutě inkasovaným gólem – 1:0 pro domácí. Naše mužstvo i nadále předvádělo kopanou s minimem pohybu, velkým počtem nepřesností a domácí nás ohrožovali rychlými protiútoky.

Kolem 15.minuty jsme zahrávali přímý kop, brankář byl již překonán, ale míč směřující do prázdné domácí branky vyrazil obránce pouze rukou (vyloučen ovšem nebyl) a my jsme měli možnost zahrávat pokutový kop.  Osvědčený exekutor R.Kyncl bohužel tentokrát neproměnil.

Vyrovnat se povedlo  D.Štichovi ve 41.minutě před přestávkou parádní střelou k tyči. 

Ve druhém poločasu jsme naši hru trochu zpřesnily a o trochu více rozpohybovali a začali jsme si vytvářet postupně poměrně dost brankových příležitostí. Ovšem domácí stále hrozili rychlými protiútoky a i oni si vytvořili několik šancí.

V 61. minutě jsme se dostaly do vedení. Po rohovém kopu, odražený míč nádherně trefil z první K.Jonák a domácí brankář se pouze ohlédl.. Další příležitosti jsme nedokázaly proměnit, a tak by výsledek utkání stále otevřený. Deset minut před koncem, domácí podnikli další rychlý protiútok, který ovšem náš obránce dokázal zastavit, ale k údivu všech, se rozhodčí rozhodl nařídit pokutový kop, který domácí hráč proměnil – 2:2.

Ve zbylém času jsme domácí zatlačili a měli jsme několik velmi dobrých příležitostí ke skórování. Tu největší v posledních vteřinách neproměnil M.Krůta.

Bohužel další naprosto zbytečná bodová ztráta.

Další zápas sehraje áčko v sobotu 9.4. od 16:30 na domácím hřišti proti Felbabce.

Autor: P. Štika

Doubravan – Union Cerhovice „B“ 5 : 0 (pol. 2:0)

26. 3. 2016 - mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek; J.Kácha ; J.Kříž ; R.Kyncl ; P.Moutelík ; R.Šebek ; M.Krůta ; D.Štich ; J.Leksa ; K.Jonák (J.Tauš) ; D.Ptáček

Rozhodčí: Krupa ; as.M.Štochl

Branky: M.Krůta ; D.Štich ; K.Jonák ; R.Kyncl ; D.Ptáček

První jarní mistrovské utkání jsme výsledkově zvládli velmi dobře. Měli jsme od úvodních minut mírnou převahu a hrálo se prakticky pouze na polovině hostujícího mužstva. V 19.min. se po centru ze strany, poprvé gólově prosadil hlavičkou M.Krůta a ve 30.min zvýšil na 2:0 přesnou střelou k tyči D.Štich. Potom jsme dovolily soupeři první velkou šanci, ale M.Fejtek první ránu výborně vyrazil a dorážkou soupeř netrefil prázdnou branku.

Do začátku druhého poločasu naše mužstvo vstoupilo opravdu lehkovážně a výsledkem bylo to, že jsme se nějakou dobu nemohli dostat z okolí našeho pokutového území a hosté si vytvořili několik obrovských šancí. Naštěstí jsme gól neinkasovali, a když náš nejlepší střelec K.Jonák po rohovém kopu zvýšil na 3:0, náš soupeř rezignoval. Ve zbytku utkání naše mužstvo přidalo ještě dva krásné góly. Nejprve se trefil ze zhruba 18m R.Kyncl přesně do „šibenice“ a v závěru po moc pěkné kombinaci, předložil R.Šebek přihrávku  D.Ptáčkovi doslova před prázdnou branku.

Konečný výsledek je moc pěkný, ale raději se držme při zemi. Při vší úctě, jistě přijdou soupeři, kteří nás prověří o něco více.

Navíc v domácím zápasu s pouze jedním náhradníkem?? Tak trochu ostuda.

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Město Zbiroh 2 : 4 (pol. 0:1)

19.3.2016 – přípravné utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Leksa ; R.Kyncl ; R.Šebek ; P.Moutelík; M.Štich (J.Tauš) ; D.Štich ; V.Štochl ; M.Krůta ; K.Jonák ; D.Ptáček 

Rozhodčí: Štěpánek; as.P.Štika

Branky: R.Kyncl ; K.Jonák

Přípravné utkání s účastníkem západočeské I.B třídy jsme sice prohráli, ale utkání bylo poměrně vyrovnané. Našemu soupeři jsme všechny góly prakticky darovali. První dva góly jsme inkasovali po obrovských individuálních chybách a další dva, po standardních situacích, kdy naši hráči spoléhaly jeden a druhého. Naopak v naší útočné fázi jsme se dokázaly prosadit až v závěrečné dvacetiminutovce, když jsme dohrávaly pouze o deseti hráčích. (náhradníci prostě nebyli).

U některých našich hráčů by byla potřeba více klidu, u dalších pro změnu vyšší nasazení. Celkově náš výkon nevypadal úplně nejhůře, i když prostoru pro zlepšování je stále dost. Pochvalu si za řízení utkání zaslouží rozhodčí Štěpánek.

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Běštín 5 : 2 (pol. 2:2)

14.11.2015 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; J.Leksa (F.Hloušek) ; R.Kyncl ;P.Moutelík (M.Štepnička) ; R.Šebek ; V.Štochl (J.Tauš) ; D.Štich ; M.Krůta (P.Lukačovič) ; K.Jonák (D.Ptáček)

Rozhodčí: Bidšovský , as.M.Štochl

Branky: 2x K.Jonák ; M.Krůta ; D.Štich ; D.Ptáček

Vstup do utkání o třetí místo v tabulce se nám vydařil lépe než soupeři. Hrálo se převážně na polovině hostujícího týmu, ale naše zakončení bylo nepřesné, nebo nedůrazné. Po dvaceti minutách hry se trochu osmělili i hosté a začali občas zaměstnávat naší obranu. V této době byla hra značně neurovnaná a rozhodně nebyla pohledná. V rozmezí od 29. do 34.minuty, ale hosté nečekaně udeřili a vstřelili nám dva slepené góly 0:2.

Náš tým byl v tu chvíli notně zaskočen a naopak hostům, jakoby narostla křídla a bylo jich plné hřiště. Při další pěkné střele hostů musel zázračný zákrok vytáhnout náš brankář M.Fejtek a udržel tak náš tým v zápase.

Potom jsme opět začali soupeře přehrávat a postupně si vytvářet šance. Na nervové soustavy trenéra a přihlížejících fanoušků zabrnkal M.Krůta, když ze tří metrů před prázdnou brankou trefil břevno branky. Naštěstí z dorážky dokázal míč protlačit do branky a snížit na 1:2.

Ještě do přestávky, po dokonalém rozebrání soupeřovi obrany, vyrovnal zkušeně K.Jonák a byli jsme to my, kdo měl navrch. Ještě před přestávkou jsme mohli skóre otočit, ale na střelu M.Krůty tentokrát vytáhl krásný zákrok hostující brankář.

Ve druhém poločasu jsme byli aktivnější a měli více ze hry, ale stále jsme nemohli správně zamířit do hostující branky. Jeden hostující hráč se nechal zbytečně vyloučit, když neustále řečnil a neuklidnila ho ani žlutá karta. Ovšem jak to tak bývá, proti deseti se občas hraje ještě hůře a tak jsme se trápili dál. Až čtvrt hodiny do konce utkání střídají M. Štěpnička odcentroval, hostující brankář letící míč špatně odhadl a K. Jonák pohodlně skóroval na 3:2.

Tím se naše mužstvo uklidnilo a D. Štich a po něm ještě D. Ptáček přidali další dva góly – 5:2.

Ale dávat soupeřům v utkání náskok dvou gólů by se nemuselo pokaždé vyplatit. Hlavně by to ušetřilo spoustu nervů hráčům, trenérovi a dalším fanouškům.

P.S. Velmi sympaticky hrající soupeř po utkání nevěšel hlavy a sportovně a s nadsázkou si v kabinách zaskandoval „ tak jsme čtvrtí, no a co“. Tak by to mělo vypadat, proto se fotbal hraje.

 Autor: P. Štika

1. Chaloupky 13 11 1 1 45:18 34
2. Drozdov 13 10 3 0 65:21 33
3. Újezd 13 9 2 2 38:21 29
4. Běštín 13 7 3 3 32:18 24
5. Březová 13 7 1 5 34:15 22
6. Podluhy 13 5 2 6 33:24 17
7. Cerhovice B 13 5 2 6 24:31 17
8. Libomyšl 13 5 1 7 31:38 16
9. Lochovice 13 4 3 6 33:34 15
10. Neumětely B 13 5 0 8 31:35 15
11. Stašov B 13 4 1 8 26:53 13
12. Felbabka 13 4 0 9 14:40 12
13. Hostomice B 13 2 2 9 17:55 8
14. Rpety 13 2 1 10 32:52 7

SK Rpety - Doubravan 2 : 4 (pol. 2 : 3)

7. 11. 2015 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Leksa ; J.Kříž ; R.Šebek ; J.Kácha ; P.Moutelík ; M.Krůta (D.Štich) ; V.Štochl ; D.Šťastný (F.Hloušek) ; K.Jonák ; M.Štěpnička (R.Halák)

Rozhodčí: J.Šnajdr ; as.P.Štika

Branky: vlastní ; F.Hloušek ; D.Štich ; K.Jonák

Začátek utkání vypadal, jako když si většina našich hráčů ještě dává „odpoledního šlofíka“. Takový úvod zápasu je opravdu z říše snů. Šestá vteřina - 1:0 pro domácí , šestá minuta- 2:0 pro domácí. Pak jsme se „malinko“ probudili. M. Fejtek likviduje další vyloženou šanci domácích a o chvilku později domácí D. Čapek nechytatelně trefuje břevno naší branky.Po čtvrthodině hry mohlo být prakticky po zápase.

Po této strašidelné pasáži zápasu jsme se dokázali vrátit do zápasu. Ve 23.minutě D. Šťastný přihrával před branku M. Krůtovi, ale toho se vstřelením gólu předběhl domácí hráč – 2:1.Od tohoto momentu jsme měli více ze hry a začali si postupně vytvářet brankové příležitosti.

Kolem 40.minuty jsme vývoj utkání překlopili na naši stranu, když jsme během dvou minut dali dva góly. Jeden F.Hloušek přímo z rohového kopu a následně D. Štich krásně z přímého kopu. Další velké šance jsme již do přestávky proměnit nedokázali.

Po přestávce jsme měli více ze hry, ale naše šance zůstávali nevyužité. Domácí ve druhém poločasu dvakrát vážně zahrozili, ale vždy nás podržel výtečnými zákroky M. Fejtek. Uklidňující gól na konečných 2:4 vstřelil čtvrt hodiny před koncem K. Jonák. Potom se ještě nechal hloupě vyloučit domácí hráč a vývoj utkání jsme s přehledem kontrolovali až do konce.

Každopádně naši hráči pravidelně prověřují odolnost nervové soustavy trenéra  i dalších diváků, ale v tomto směru se jim toto utkání obzvláště „vydařilo“.

Momentky ze zápasu najdete zde http://skdoubravan.rajce.idnes.cz/Rpety-Doubravan_Ujezd_A_2_4

Autor.: P. Štika

Doubravan - TJ Slovan Lochovice 2 : 0 (pol. 1 : 0)

31.10.2015 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; R.Kyncl ; M.Kratochvíl ; J.Tauš (V.Kop) ; R.Šebek ; J.Leksa ; M.Štěpnička (F.Hloušek) ; K.Jonák ; M.Krůta (P.Lukačovič)

Rozhodčí: J.Mázdra ; as.M.Štochl

Branky: J.Leksa ; F.Hloušek

V prvním poločase proti mladému soupeři a silnému větru pohledný fotbal na hřišti téměř nebyl vidět. Zato naši hráči byli nespočetněkrát v postavení mimo hru. Přesto jsme se ujali vedení ve 36.minutě, když brankáře hostí z úhlu prostřelil J.Leksa. Další dvě nadějné šance ke gólu nedokázal dotáhnout M.Krůta. Hosté nás za první poločas vystrašili pouze přímým kopem, který „olízl“ břevno naší branky.

Ve druhém poločasu jsme měli hru víceméně pod kontrolou a našich šancí přibývalo, ale opět jsme se trápili v zakončení. Druhou, uklidňující branku, přidal po akci K. Jonáka, F. Hloušek. Náš soupeř v útočné fázi příliš nezlobil a tak si náš brankář mohl připsat čisté konto.

Tři body jsme sice získali, ale oči fanoušků asi příliš nepotěšili.

Autor: P. Štika

SK Hostomice „B“ – Doubravan 1 : 1 (pol. 1:1)

24.10.2015 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; L.Šmehlík ; J.Kříž ; M.Kratochvíl ;K.Jonák ; R.Kyncl ;R.Šebek ;R.Halák (K.Ernest);   J.Tauš (V.Kop) ;V.Štochl ; J.Leksa (D.Ptáček)

Rozhodčí: Sekerka , as.P.Štika

Branka: V.Štochl

Vzhledem k mnoha absencím (chyběli D.Štich,, J.Kácha , M.Krůta , F.Hloušek , P.Moutelík) a faktu, že téměř současně hráli všechna naše mužstva, nebylo vůbec jednoduché dát sestavu dohromady.

Ze začátku utkání se soupeři vzájemně jakoby oťukávali. Bohužel, nás to tak trochu uspalo a na konci první čtvrthodiny jsme dovolili domácím po nedorozumění v obraně otevřít skóre. Navíc v té době se zranil J. Leksa a musel být střídán. Přesto jsme otěže zápasu převzali do svých rukou a  ve zbytku utkání jsme měli převahu. Bohužel z mnoha velkých šancí jsme dokázali proměnit pouze jedinou. Naše zakončení bylo buď zbrklé, nepřesné nebo nedůrazné a v neposlední řadě spoustu našich příležitostí zlikvidoval výborně chytající domácí brankář.

Bohužel, zaznamenali jsme další zbytečnou bodovou ztrátu.

Poděkovat musíme všem třem náhradníkům, kteří se ihned po odehrání svého zápasu za dorost přesunuli z nedalekých Neumětel, aby nám pomohli doplnit kádr.

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Stašov „B“ 7 : 0 (pol. 5:0)

17.10.2015 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; L.Šmehlík ; J.Kříž (K.Ernest) ; M.Kratochvíl (V.Kop) ; J.Kácha ; R.Halák (M.Štěpnička) ; R.Kyncl ; R.Šebek ; J.Leksa (J.Tauš) ; M.Krůta ; K.Jonák (F.Hloušek)

Rozhodčí: Knotek ; as.M.Štochl

Branky: 4x K.Jonák , J.Leksa , M.Štěpnička , M.Krůta

Při vší úctě, náš soupeř nás moc neprověřil. Ujali jsme se vedení již ve druhé minutě a do poločasu jsme dokázali vstřelit další čtyři branky. Poločasové vedení 5:0 nám dodalo klid a příležitost tak postupně dostalo všech pět náhradníků. Skóre ve druhém poločasu již tolik nenarůstalo i z důvodu zahazování obrovských šancí a ani tempo nebylo nijak závratné.

Musím rovněž velmi ocenit slušnou hru a slušné vystupování našeho soupeře.

Příští týden bude daleko složitější. Současně hrají všechna naše mužstva („A“ , „B“ i dorost).

  Autor: P. Štika

Březová 08 - Doubravan 4 : 0 (pol. 3:0)

10.10.2015 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha (J.Tauš) ; J.Kříž ; R.Kyncl ; M.Kratochvíl ; J.Leksa ;R.Šebek (O.Navrátil); M.Krůta ; V.Štochl ; K.Jonák ; M.Šimek (F.Hloušek)

Rozhodčí: Z.Veverka , as.P.Štika

Po týdnu druhý ostudný debakl. Těžko říct, jaký fotbal by chtěli naši hráči hrát. Možná proti důchodcům. Bez pohybu a nasazení to nepůjde. Ano několik málo jedinců (3-4) odevzdalo alespoň nějaký standard, ale to je žalostně málo. Je smutné, když už druhý zápas po sobě proti nám stál soupeř s výrazně vyšším věkovým průměrem a my se jim nevyrovnáme ani fyzicky.

Každý z hráčů si musí sáhnout do svědomí sám, jestli pro úspěch dělá alespoň minimum.

Každopádně poslední výkony a výsledky jsou velká ostuda pro celý Doubravan.

Tréninky tento týden začínají od 17.30 hod.

Autor: P. Štika

Chaloupky – Doubravan 4 : 0 (pol. 2 : 0)

3.10.2015 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; R.Kyncl ; J.Leksa ; P.Moutelík (M.Štepnička) ; R.Šebek; M.Krůta (P.Lukačovič) ; R.Halák ; J.Tauš ; K.Jonák.

Rozhodčí: Koldová ; as.P.Štika

ČK: R.Kyncl

Ať napíšu jakýkoliv komentář k tomuto zápasu, vždy bude těžko pochopitelný.

Již od samotného srazu hráčů nebylo něco v pořádku. Několik hráčů z nějakých důvodů prostě nepřišlo (do svědomí si musí sáhnout každý sám), nebo přišlo pozdě. Od první minuty zápasu bylo tak nějak vidět, že hra naše hráče moc „nechytla“, možná by se dalo říct, že přímo nebavila. Také se podle toho vyvíjelo skóre. Již v 9.min jsme po velmi laciných gólech prohrávali 2:0. Kolem 20.minuty musel náš trenér v rozmezí několika minut dvakrát střídat hráče pro zdravotní problémy a tím si veškeré možnosti střídání vyčerpal prakticky na začátku utkání. A když byl kolem 35.minuty za dvě žluté karty vyloučen R.Kyncl, bylo zcela jasné, že se  v našem mužstvu jen stěží najde „kousek“ vůle zkusit vývoj zápasu změnit.

Prostě v sobotu bylo na hřišti jiné mužstvo než v předchozích dvou utkáních a dovolím si říct, že podobným přístupem jsme hodně zklamali všechny naše přihlížející fanoušky. Nevím jak hráče motivovat, aby nám již podobné zážitky nepřipravovali. Může se stát, že se občas prohraje, ale jde o to, jakým způsobem.

Autor: P. Štika

Doubravan - TJ Drozdov 3 : 3 (pol.2:0)

26.9.2015 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; M.Kratochvíl ; R.Šebek ; D.Štich ; R.Halák (J.Tauš) ;V.Štochl ; P.Moutelík ; F.Hloušek (J.Hnízdil) ; K.Jonák

Rozhodčí: Bidšovský ; as.M.Štochl

Branky: F.Hloušek ; K.Jonák ; D.Štich

Vstup do utkání o první místo v tabulce nám vyšel nad očekávání dobře a již ve 12.min. jsme vedli o dva góly. Ovšem našeho soupeře to nenahlodalo, zvýšil již tak poměrně vysoké tempo zápasu a dostal nás pod tlak. Naše pozorná obrana ale do poločasu úspěšně odolávala a naše vedení jsme mohli ještě navýšit, kdyby F.Hloušek proměnil sólový nájezd na hostujícího brankáře.

Druhý poločas pokračoval ve stejném stylu. Hosté se tlačili do útoku a my spoléhali na rychlé protiútoky. Když se hostům podařilo snížit na 2:1 , dokázali jsme rychle odpovědět, když se z přímého kopu krásně trefil D.Štich a vrátil nám dvoubrankové vedení. Jenže nám pomalu začaly ubývat síly a soupeř nás stále více přehrával a poměrně se štěstím snížil na 3:2.

Do konce zápasu zbývali pouhé čtyři minuty, když jsme po sérii chyb našich hráčů inkasovali vyrovnávací gól.

Zápas se musel početným divákům líbit, i když jsme ho nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Naši hráči nechali na hřišti srdíčko a plnili pokyny trenéra, i když to chvílemi (hlavně ve druhém poločasu)vypadalo, že nebojují pouze se soupeřem a zaslouží za podobný přístup pochvalu.

Autor: P. Štika

TJ Sparta Podluhy – Doubravan 1 : 2 (pol. 0:0)

19.9.2015 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; R.Kyncl ; J.Leksa ; J.Tauš ; R.Šebek ; M.Krůta (V.Kop) V.Štochl ; F.Hloušek (P.Lukačovič) ; K.Jonák

Rozhodčí: J.Špicl ; as.P.Štika

Branky: 2x K.Jonák

ČK: J.Leksa

K zápasu jsme opět nastupovali v jiné sestavě a pouze dvěma hráči na lavici náhradníků, navíc R.Kyncl odehrál celé utkání se svalovým zraněním.

Domácí měli od úvodního hvizdu více ze hry. V podstatě se hrálo na naší polovině, ovšem pouze k našemu pokutovému území. Výborně hrající obrana v čele s brankářem M.Fejtkem s přehledem odolávala nájezdům domácích, ale musíme uznat, že několikrát nám trochu pomohlo i štěstí. My jsme v prvním poločasu útočili spíše sporadicky, ale vytvořili jsme si dvě obrovské šance. V první naší šanci K.Jonák netrefil míč tak jak potřeboval a ve druhé R.Šebek sám před brankářem domácích, hlavou poslal míč do jeho rukavic.

Ve druhém poločasu chtěli domácí strhnout vývoj zápasu na svojí stranu, ale trošku zapomínali na zadní vrátka a umožnili nám útočit do otevřené obrany. V 51. minutě nám jeden takový protiútok vyšel a po ukázkové kombinaci poslal K.Jonák náš tým do vedení.

O minutu později bylo ještě hůře. Po velké chybě v záložní řadě, J.Leksa nedovoleně přidržel domácího útočníka, který se hnal sám na naši branku a byl vyloučen. Čekalo nás hodně dlouhé oslabení. Mužstvo se ale semklo a bojovalo jako jeden muž a v 80.minutě přišla odměna v podobě nádherného gólu. Po rohovém kopu, se míč odrazil na hranici pokutového území a K.Jonák, ačkoliv tísněn protihráčem a zády k brance, přes hlavu trefil nechytatelně k tyči – 1:2. Ve zbytku utkání jsme se převážně jen bránili, přesto jsme mohli naše vedení ještě navýšit, ale M.Krůta v obrovské šanci minul domácí branku.

Obrovská pochvala pro všech 13 hráčů za nasazení a bojovnost. Takto získané body těší více, než když nějakého soupeře přehrajeme o několik gólů. Jen tak dále.

Autor: P. Štika

Doubravan – Litavan Libomyšl 5 : 1 (pol. 1:0)

12.9.2015 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; R.Kyncl ; M.Kratochvíl ; V.Štochl , R.Šebek ; D.Štich, F.Hloušek (V.Kop) ; M.Krůta (M.Štěpnička) ; K.Jonák

Rozhodčí: Veverka ; as.M.Štochl

Branky: D.Štich; R.Kyncl (PK) ; V.Štochl; M.Štěpnička; K.Jonák

K ideálu měl náš výkon v tomto utkání daleko. Pokud by hráči plnili pokyny trenéra a hráli celé utkání alespoň podobně jako v prvních patnácti minutách a trochu více týmově, výsledek utkání by musel vypadat jinak. Při vší úctě k našemu soupeři, až další kola prověří, jak na tom skutečně jsme. Smutné je, že i na domácí zápasy máme k dispozici pouze jedenáct hráčů.

Na lavičce náhradníků byli připraveni pouze tři dorostenci, kteří těsně před tímto utkáním odehráli předzápas za družstvo dorostu. Děkujeme.

Autor: P.Štika

Doubravan – TJ Praskolesy 1 : 7 (pol. 0:3)

2.9.2015 – pohárové utkání

Sestava: M.Fejtek; P.Pichlík (M.Štochl) , J.Kříž , R.Šebek, J.Kácha , R.Halák (J.Šlapák) , D.Štich (V.Kop) , D.Ptáček , V.Štochl , M.Štěpnička , K.Jonák

Rozhodčí: Plecitý , as.M.Štochl

Branka: K.Jonák

V hodně slepované sestavě jsme utržili ostudný debakl, když především v závěru utkání jsme inkasovali několik gólů zcela zbytečně.

Autor: P. Štika

TJ Felbabka – Doubravan 0 : 1 (pol. 0:1)

6.9.2015 – mistrovské utkání

Sestava: M.Fejtek ; J.Kácha ; J.Kříž ; R.Kyncl ; R.Halák ; V.Štochl (84.V.Kop) , R.Šebek ; D.Štich , F.Hloušek (46. D.Šťastný) ; M.Krůta ; K.Jonák

Rozhodčí: J.Mázdra ; as.P.Štika

Branka: K.Jonák

Před utkáním jsme řešili problém chybějícího krajního obránce. Tuto roli nakonec obsadil R.Halák. Od úvodního hvizdu jsem ovládli hru a ihned v první minutě jsme zahodili obrovskou šanci. Další velkou šanci v 5.minutě již K.Jonák zkušeně proměnil a dostal nás do vedení. Potom se ovšem naši hráči začali předhánět v zahazování velmi dobrých příležitostí a především v prvním poločase nehráli příliš týmově a gól si chtěl dát snad každý. Domácí v prvním poločasu ohrozili naši branku vážněji snad jen dvakrát.

Ve druhém poločasu jsme trochu přidali na tempu, výrazně zpřesnili kombinaci a domácí jen s velkými obtížemi odolávali našim nájezdům. Bohužel mnoho gólových příležitostí jsme řešili zbrkle, nepřesně, nedůrazně, nebo je zlikvidoval výborně chytající domácí brankář.

Na malou omluvu našich hráčů musíme říci, že na hodně nekvalitním hřišti a velkém větru se moc snadno kombinovat nedalo. Domácí ve druhém poločase ohrozili naši branku vlastně pouze jednou, a to hodně nebezpečnou střelou, která jen těsně minula naší branku.

Tak jsme nakonec byli rádi, když rozhodčí utkání ukončil a my si odvážíme nejtěsnější výhru a tři body ze hřiště houževnatého soupeře.

Autor: P. Štika

Doubravan - Neumětely B 4:2 (2:1)

29. 8. 2015 mistrovské utkání

Sestava:

Branky: 34. Jonák Karel, 45. Kyncl Radek (pen.), 79. Krůta Michal, 84. Krůta Michal 

Rozhodčí: Janda Vlastimil

I druhé mistrovské utkání se podařilo A týmu vyhrát, i když jsme se dost natrápili....

Podrobnější komentář bude, pokud mi ho někdo pošle ....

SK Doubravan Újezd

Kontaktujte nás