2013 - 2014

Union Cerhovice „B“ – Doubravan 4 : 3 (pol. 1 : 2)

14. června 2014

Sestava: R.Šebek st. ; J.Kácha ; J.Kříž ; L.Šmehlík ; P.Moutelík ; M.Štich ; R.Šebek ml. (M.Hovorka) ; J.Tauš (P.Lukačovič) ; J.Leksa (R.Halák) ; R.Kyncl ; V.Štochl

 Rozhodčí: Kros ; as.M.Štochl

 Branky: R.Kyncl ; V.Štoch ; P.Lukačovič (PK)

 I v trochu kombinované sestavě jsme vstoupili do zápasu celkem dobře a již v desáté minutě jsme se ujali vedení. Následně domácí brankář ukázkovým zákrokem vyrazil pěknou střelu M.Šticha a dokázal vyrazit i dorážku V.Štochla. Pokud bychom dokázali v těchto chvílích zápasu zvýšit na 0:2 , pravděpodobně by vývoj utkání vypadal jinak. V patnácté minutě se navíc zranil R.Šebek ml.. Domácí hrozili především ze standardních situací, měli výškovou převahu a v naší obraně tím způsobovali velké zmatky. Po jedné takové akci také vyrovnali na 1:1. Na vyrovnávací gól jsme odpověděli rychlou akcí a pěkným přehozením vyběhnuvšího brankáře domácích Vojtou Štochlem – 1:2. 

Po přestávce jsme inkasovali opět po standardní situaci, když dlouhý nákop z poloviny hřiště do našeho pokutového území naši bránící hráči pouze sledovali – 2:2. Další branku jsme inkasovali zhruba v šedesáté minutě po naprosto zbytečné ztrátě míče ve středu hřiště.

Od této chvíle již vývoj zápasu kontroloval domácí tým a zaslouženě přidal čtvrtou branku.

Naši hráči v posledních zápasech sezony na hřišti vypadali jakoby „bez štávy“. Asi by to chtělo trochu zapracovat na fyzické kondici.

Před právě uplynulou sezonou jsme nemohli mít jiný cíl, něž chtít soutěž vyhrát a znovu postoupit do Okresního přeboru. Jestli jsme pro tento cíl, na který jsme nedosáhli, všichni udělali maximum, nechám na každém ať se zamyslí a sáhne si do svého svědomí.

Autor: P. Štika

Tabulka

 
 
 

#

 

  Tým

Web

 

Z

 

V

 

R

 

P

 

Skóre

 

B

 

+/-

 
 
 

1.

 

  TJ Drozdov

web >

 

26

 

20

 

3

 

3

 

85:27

 

63

 

24

 
 
 

2.

 

  SK Doubravan Újezd

web >

 

26

 

17

 

4

 

5

 

80:33

 

55

 

16

 
 
 

3.

 

  SK Březová 08

web >

 

26

 

13

 

5

 

8

 

83:48

 

44

 

5

 
 
 

4.

 

  Union Cerhovice B

web >

 

26

 

14

 

2

 

10

 

53:53

 

44

 

5

 
 
 

5.

 

  Hostomice B

web >

 

26

 

12

 

4

 

10

 

69:74

 

40

 

1

 
 
 

6.

 

  Sparta Podluhy

   

26

 

10

 

6

 

10

 

64:63

 

36

 

-3

 
 
 

7.

 

  Horymír Neumětely B

web >

 

26

 

10

 

5

 

11

 

49:65

 

35

 

-4

 
 
 

8.

 

  SK Rpety

web >

 

26

 

10

 

3

 

13

 

73:78

 

33

 

-6

 
 
 

9.

 

  Běštín

web >

 

26

 

10

 

3

 

13

 

46:59

 

33

 

-6

 
 
 

10.

 

  Chaloupky

web >

 

26

 

9

 

5

 

12

 

53:73

 

32

 

-7

 
 
 

11.

 

  Felbabka

web >

 

26

 

9

 

2

 

15

 

56:63

 

29

 

-10

 
 
 

12.

 

  Slovan Lochovice

   

26

 

7

 

8

 

11

 

46:58

 

29

 

-10

 
 
 

13.

 

  Spartak TOS Žebrák B

web >

 

26

 

6

 

6

 

14

 

55:75

 

24

 

-15

 
 
 

14.

 

  TJ Zaječov

web >

 

26

 

7

 

0

 

19

 

34:77

 

21

 

-18

 

Doubravan – Slovan Lochovice 3 : 1 (pol. 1 : 1)

7. června 2014

Sestava: R.Šebek st.; L.Šmehlík ; J.Kříž ; R.Šebek ml. ; M.Kratochvíl (P.Lukačovič) ; M.Štich ; J.Tauš (V.Štochl); J.Leksa ; D.Štich ; R.Kyncl ; K.Vajs

Rozhodčí: Šnajdr ; as.M.Štochl

Branky: M.Štich ; P.Lukačovič ; V.Štochl

Opět stejná písnička. Naše gólové příležitosti jsme lehkovážně zahazovali a soupeř podnikal protiútoky do naší otevřené obrany. V 15.min se hostům po sérii našich chyb podařilo skórovat - 0 :1. Do poločasu vyrovnal na 1:1 po hezké kombinační akci M.Štich. Dokud měli hosté dostatek fyzických sil, nebyl znát rozdíl mezi druhým mužstvem tabulky a týmem,,který hraje o záchranu".

Ve druhém poločasu jsme pokračovali v zahazování šancí jako na běžícím pásu a ve velkém horku tempo hry opadalo. Vítězný gól vstřelil v 81.min. střídající P.Lukačovič a 87.min. přidal pojistku V.Štochl.

Pár momentek ze zápasu naleznete zde http://skdoubravan.rajce.idnes.cz/Ujezd_-_Lochovice_7.6._2014_3_1

Autor: P. Štika

Poslední úpravy Čtvrtek, 12 Červen 2014 05:46

Hostomice „B“ - Doubravan 3 : 0 (pol. 3 : 0)

31. května 2014

Sestava: K.Štochl ; P.Moutelík ; J.Kříž ; L.Šmehlík ; J.Kácha (M.Kratochvíl) ; M.Štich ; D.Štich ; R.Šebek ; K.Vajs ; R.Kyncl (P.Lukačovič) ; M.Šimek (M.Hovorka)

Rozhodčí: Veverka ; as.P.Štika

Naše „mužstvo“ si přijelo zahrát bezstarostný fotbal. Co naplat, že jsme v úvodní desetiminutovce domácí zatlačili před vlastní pokutové území, když jsme naše šance lehkovážně zahazovali. Nebylo dostatečným varování, když z rychlého protiútoku domácí nastřelili tyč naší branky. V 15.min již soupeř udeřil. Náš brankář neudržel střelu z přímého kopu a tři dobíhající hráči domácích svou šanci využili. Naši bránící hráči pouze přihlíželi. Potom se opět hrálo před brankou domácích, ale opět jsme naše šance neproměňovali. Výsledkem byl pouze neuznaný gól R.Kyncla pro postavení mimo hru a nastřelené břevno M.Šimkem. V 19.min se k odraženému míči těsně za hranicí pokutového území dostal obránce domácích a krásnou střelou zvýšil na 2:0. Od této chvíle byla naše hra jeden velký zmar a chaos. Hráči nespolupracovali, přestali se dostatečně pohybovat, nebojovali jako jeden tým.

Když domácí zvýšili z pokutového kopu na 3:0 bylo prakticky rozhodnuto.

Výkon ve druhém poločasu snad ani nemá cenu popisovat. Chybějící morálka a další nevyužití našich příležitostí nedávalo moc šancí na korekci výsledku nebo dokonce obrat vývoje zápasu. Zasloužená porážka - takovýmto stylem se o body hrát nedá. Jednou větou: „Jako když si banda uličníků jde začutat na louku a zajímá je jen aby si zahráli.“ Výsledek je jim celkem ukradený. Bohužel se na to muselo dívat i několik fanoušků, kteří vážili poměrně dalekou cestu.

Autor: P. Štika

SK Rpety – Doubravan 3 : 7 (pol. 0:4)

28.5.2014 mistrovské utkání (dohrávka odloženého utkání ze dne 17.5.14)

 

Sestava: M.Fejtek (J.Tauš) ; M.Kratochvíl ; J.Kříž ; L.Šmehlík ; J.Kácha ; M.Štich ; R.Šebek ; J.Leksa ; D.Štich ;R.Kyncl ; K.Vajs

Rozhodčí: Hájek ; as.P.Štika

Branky: 4x K.Vajs ; 1x M.Štich ; 1x R.Kyncl ;1x vlastní

Vstup do zápasu na velmi těžkém terénu se nám vydařil a již v první minutě jsme nastřelili tyč a vytvořili jsme si další dvě šance. Skóre zápasu otevřel v 7.min. K.Vajs a v 8.min. přidal druhý gól M.Štich. V 18.min si domácí vstřelili vlastní gól a vypadalo to na pohodový zápas. Jenže při ojedinělé útočné akci domácích ve 30.min. se zranil náš brankář M.Fejtek (zlomená klíční kost) a sezona pro něho skončila (přejeme rychlé uzdravení). Do branky se postavil hráč z pole J.Leksa. Do poločasu přidal ještě jeden gól K.Vajs a do kabin jsme odcházeli s náskokem čtyř gólů.

Pod dojmem, že se nemůže nic stát, naši hráči druhý poločas pojali velmi lehkovážně a zahazovali jednu šanci za druhou. Domácí ze tří střel za celý druhý poločas dokázali dát tři góly a chvilku se zdálo, že by z utkání mohlo být drama. Nakonec odpor domácích zlomil K.Vajs s R.Kynclem, kteří přidali další tři branky. Přesto, především výkon ve druhém poločasu, byl opravdu nezodpovědně odehraný a myslím, že jiní soupeři by nás za to dokázali potrestat.

Poznámka na konec, nepatří ke komentáři zápasu a mrzí mě , že to musíme řešit takto veřejně. Než někdo z našich hráčů dá svůj příspěvek na Facebook, mohl by alespoň zapřemýšlet, co se po našich hráčích vlastně chce a jaké mají v našem klubu podmínky. Pokud se jejich myšlení nezmění, mají dveře otevřené a mohou se o všechno postarat sami a lépe. Trochu pochybuji, že mají vůbec představu co všechno to obnáší. Podobnými vyjádřeními a přístupem, berou poslední zbytky chuti něco dělat a především obětovat spoustu volného času, posledním několika „volům“. PŘEMÝŠLEJTE.

Autor: P. Štika

SK Doubravan Újezd – TJ Zaječov 5:1 (0:0)

24. května 2014

Branky: Štich D. 2x, Leksa, Vajs, Štich M. – Kasík

Sestava: Fejtek, Moutelík, Šmehlík, Kácha J., Kratochvíl, Leksa, Šebek, Štich M.(Tauš), Štich D., Kyncl (Pazdera), Vajs

Až do tohoto zápasu jsem si myslel, že hůře jak proti Březové už hrát snad ani nemůžeme. To jsem se teda ale přepočítal!

I přes nabádání, že soupeř se sám neporazí, naši hráči k zápasu přistoupili, slušně řečeno, velmi vlažně. Zaječov byl v první půli bojovnější i s nestárnoucím „padesátníkem“ Pavlem Kratochvílem v sestavě! Nám scházelo prakticky všechno - nasazení, bojovnost, chuť a dvě přesné přihrávky za sebou, to  byla naprostá utopie. Za první půli jsme si nebyli schopni prakticky vytvořit vyloženou šanci. Rozdíl mezi druhým a posledním mužstvem nebyl vůbec žádný, ba naopak!

Ve druhé půli jsme sice dali 5 branek, ale výkon nebyl o moc lepší. Malou útěchou může být, že se bohužel kvůli nepřízni počasí nedalo posekat hřiště, což našim „ technikům“ dělalo zjevné problémy. Na závěr bych chtěl dodat, že pokud se hráči nejsou schopni sejít ani jednou za týden na trénink a dát si aspoň na „dvě“, tak příští sezónu nebudou kopat o postup, ale úplně někde jinde… A už vůbec nevím, kde seženou nějakého vola, který je bude chtít trénovat?!

Autor: J. Ptáček

Doubravan – Březová 08 2 : 0 (1:0)

10. května 2014

Sestava: M.Fejtek ; L.Šmehlík ; J.Kříž ; M.Kratochvíl ; J.Kácha (J.Pazdera) ; R.Šebek ; J.Tauš (J.Leksa) ; M.Štich ; D. Štich ; J.Hnízdil (O.Navrátil) ; R.Kyncl.

Rozhodčí: Kros ; as.M.Štochl

Branky: R.Šebek ; D.Štich

Vstup do utkání se nám povedl a z druhé šance ve druhé minutě utkání otevřel skóre R.Šebek. Bohužel tato branka měla na hráče zcela odlišný vliv, než jsme si představovali. Naše hra postrádala přesnost a rychlost. Prostě se většině našich hráčů nechtělo moc běhat. Přesto jsme si v dalším průběhu utkání vytvořili spoustu dobrých příležitostí ke skórování. Navíc nám byly odepřeny jeden až dva pokutové kopy. Náš soupeř si během zápasu vytvořil pouze jednu velkou šanci, kterou zneškodnil náš brankář a potom už pouze hrozil ze standardních situací. Konečnou tvář výsledku dal až v 82 min.po hezké kombinaci  D.Štich.

Autor. P. Štika

Doubravan - Chaloupky 3 : 1 (pol. 2:1)

3. května 2014

Sestava: M.Fejtek ; M.Kratochvíl ; J.Kříž ; L.Šmehlík (J.Tauš) ; J.Kácha ; J.Leksa (J.Hnízdil ); R.Šebek ; M.Štich ; D.Štich (O.Navrátil) ; R.Kyncl ; K.Vajs

Rozhodčí: Koza ; as.M.Štochl

Branky: David Štich  3x

Začátek utkání proti soupeři s množstvím zkušených hráčů v sestavě byl opatrnější, ale postupně jsme se dostávali do tempa a hosté ohrožovali naši branku z rychlých protiútoků. Hodně štěstí jsme měli v 15 min., když se po kumulaci hrubých chyb našich hráčů zničehonic objevil hostující hráč zcela osamocen před naším brankářem, který včasným vyběhnutím a výborným zákrokem odvrátil pohromu. Od této chvíle jsme začali soupeře přehrávat a ve 27. min. po hezké kombinaci otevřel skóre D.Štich – 1:0. Vedoucí gól naše hráče však ukolébal a zkušený soupeř měl opět míč častěji kopačkách. V 37. min. se nám ovšem vydařila další krásná kombinační akce a D.Štich zvýšil na 2:0. V těchto chvílích hru ovládlo naše mužstvo a vypadalo to na pohodový zápas. V poslední minutě prvního poločasu po nevinně vypadající akci soupeře, měli oba naši stopeři míč na noze, ale místo odkopu se míč dostal k hostujícímu hráči, který se trefil z hranice pokutového území přesně k tyči 2:1.

Druhý poločas začal podobně jako první. S přibývajícím časem náš soupeř začal být nervóznější, snažil se o vyrovnání a stále více otevíral svoji obranu. Z toho vyplynulo několik našich velmi dobrých příležitostí, bohužel naše koncovka je stále stejná.

Rozhodnutí přišlo až v 85.min. Po další rychlé kombinační akci zvýšil na 3:1 opět D.Štich.

Autor: P. Štika

TJ Drozdov – Doubravan 0 : 0

Sestava: M.Fejtek ; M.Kratochvíl ; J.Kříž ; R.Šebek ; J.Kácha ; M.Hovorka ; D.Štich ; K.Vajs ; M.Krůta (J.Leksa ; J.Tauš) ; R.Kyncl (M.Štich) ; J.Hnízdil (M.Šimek)

Rozhodčí: Mázdra ; as.M.Štochl

ČK: M.Hovorka

Úvodní desetiminutovka utkání, byla více méně seznamovací a byl to boj o střed hřiště bez výraznějších šancí. Ve druhé desetiminutovce dvakrát zahrozil střelou těsně vedle domácí útočník Mojžíš. Ve zbylém času prvního poločasu jsme začali soupeře přehrávat, ale do zakončení nás nepustil nerovný terén nebo necitlivé zastavení hry ze strany rozhodčího.

Ihned v úvodu druhého poločasu, byl za kritiku rozhodčího vyloučen náš nemluvný hráč M.Hovorka. Nutno dodat, že těsně před vyloučením nebyl na stejného hráče odpískán nedovolený zákrok (z toho pramenila jeho frustrace). I v deseti hráčích jsme se stále tlačili k soupeřovu pokutovému území a měli mírnou převahu, ale stále jsme byli  bržděni  „vyšší mocí“. Postupem času našim hráčům začali docházet síly a tak se hra opět srovnala a opět to byl boj o střed hřiště. Rozhodnout mohli domácí po chybě našeho stopera, ale rozhodnout mohl v závěrečných minutách i náš tým po dvou rohových kopech.

Celé naše mužstvo zaslouží pochvalu za bojovnost a nasazení. Musím rovněž ocenit, že i za nepříznivého vývoje zápasu se naše mužstvo snažilo až do konce zápasu o vstřelení gólu.

Autor: P. Štika

Doubravan – Spartak TOS Žebrák „B“ 4 : 1 (pol. 3 : 0)

19. dubna 2014

Sestava: M.Fejtek ; J.Pazdera ; J.Kříž ; R.Šebek ; J.Kácha (M.Kratochvíl) ; J.Leksa (M.Hovorka) ; D.Štich (J.Tauš) ; K.Vajs ; J.Hnízdil (O.Navrátil) ; R.Kyncl (P.Lukačovič) ; M.Krůta.

Rozhodčí: Bidšovský ; as.M.Štochl

Branky: K.Vajs 2x ; M.Krůta ; O.Navrátil

Vstup do utkání se nám vydařil a po velmi hezkých kombinačních akcích jsme prakticky rozhodli již po úvodních třiceti minutách. Soupeře jsme téměř k ničemu nepouštěli a zápas jsme měli pod kontrolou. V prvním poločasu ještě navíc krásnou střelou z přímého kopu trefil D.Štich spojnici břevna a tyče. Soupeř rovněž v prvním poločasu nastřelil břevno, když si s dlouhým nákopem pohrál větrný poryv.

Ve druhém poločasu se hra odehrávala prakticky ve stejném stylu, pouze jsme nedokázali využít ani ty nejvyloženější šance. M.krůta dokonce ze dvou metrů překopl zcela opuštěnou branku hostujícího mužstva. Poté jsme naší nedůsledností dovolili soupeři snížit na 3:1. Na konečných 4:1 zvyšoval krásnou ranou ze dvaceti metrů O.Navrátil.

Opět bylo sehráno velmi slušné utkání s minimem faulů na obou stranách za což je nutno obě mužstva pochválit. Svým dobrým výkonem přispěl i téměř „neviditelný“ rozhodčí.

Sparta Podluhy - Doubravan 2 : 2 (pol. 2:0)

12. 4. 2014

Sestava: M.Fejtek ; L.Šmehlík (J.Pazdera) ; J.Kříž ; R.Kyncl ; J.Kácha ; J.Leksa (J.Tauš) ; R.Šebek ; M.Krůta (D.Štich) ; M.Štich ; K.Vajs ; J.Hnízdil (P.Lukačovič)

Rozhodčí: Koldová ; as.M.Štochl

Branky: M.Štich ; R.Kyncl

Ani druhé utkání na hřišti soupeře nám nevyšlo podle představ. Naší největší bolestí je stále neproměňování velmi dobrých šancí a někdy zbytečně komplikovaná hra.

Soupeře jsme sice od začátku přehrávali, ale tím jak jsme se tlačili vpřed jsme v naší obraně nechávali volný prostor na rychlé protiútoky. Za první polovinu jsme soupeři toto dovolili třikrát. První brejk soupeř ještě neproměnil, ale ve 20 min. se již střelecky prosadil – 1 : 0. V 35 min. se míč po naší střele odrazil od domácího obránce až za polovinu hřiště a bohužel až za naše obránce. První střelecký pokus náš brankář vyrazil, bohužel druhý nekrytý hráč domácích dorazil míč do prázdné branky – 2 : 0.

Ve druhém poločasu jsme soupeře doslova přikovali před vlastní branku a směrem k naší brance jsme mu nedovolili prakticky nic. Po hezké kombinaci snížil M.Štich na 2:1. Dále nám nebyly uznány další dva góly, jeden pro postavení mimo hru a jeden pro údajný útočný faul.

Na 2:2 vyrovnal krásným přehozením vyběhnuvšího brankáře R.Kyncl. V poslední minutě však tento hráč neproměnil sólový únik. Bohužel tyto dva ztracené body nás budou velmi mrzet.

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Felbabka 3 : 0 (pol. 2:0)

5. 4. 2014

Sestava: M.Fejtek ; L.Šmehlík , J.Kříž ; R.Kyncl ; J.Kácha ; J.Leksa (J.Tauš) ; R.Šebek ; M.Štich ; M.Krůta ; K.Vajs ; J.Hnízdil (P.Lukačovič)

Rozhodčí: Plecitý ; as.M.Štochl

Branky: K.Vajs 2x ; M.Krůta

Proti minulému utkání bylo vidět na našem mužstvu větší nasazení a daleko více pohybu. V útočné fázi ale stále zbytečně ztrácíme celkem hodně míčů. Přesto jsme se dvakrát gólově prosadili již během prvního poločasu a zápas jsme měli celkem pod kontrolou. Soupeře jsme do vážnějšího ohrožení naší branky, kromě několika drobných náznaků, nepouštěli.

 Ve druhém poločase jsme dále soupeře přehrávali a byla vidět o trošku lepší fyzická kondice našeho mužstva. Z několika velmi dobrých příležitostí, jsme ale dokázali proměnit pouze jedinou. Je také potřeba ocenit našeho soupeře za snahu hrát fotbal a především velmi slušné vystupování.

Autor: P. Štika

SK Horymír Neumětely „B“ – Doubravan 0 : 0

30. března 2014

Sestava: M.Fejtek; L.Šmehlík (J.Kácha) ; J.Kříž ; R.Kyncl ; P.Moutelík ; J.Leksa (J.Tauš) ; R.Šebek ; M.Krůta (M.Hovorka) ; M.Štich ; J.Hnízdil ; K.Vajs

Rozhodčí: Pánek ; as.Štika

První utkání na hřišti soupeře jsme nezvládli podle představ. Hra postrádala přesnost a rychlost. Přesto jsme si v prvním poločasu vytvořili čtyři velice dobré příležitosti ke vstřelení gólu, ale ani jedinou jsme nedokázali využít. Na začátku druhého poločasu se naši hráči nepochopitelně přizpůsobili hře domácího mužstva a dobrou půlhodinu času doslova prohospodařili. V poslední čtvrthodině utkání jsme sice soupeře zatlačili před jeho pokutové území, ale bohužel ke vstřelení branky to nevedlo. Několik šancí jsme zakončili nedůrazně nebo nepřesně, jednou jsme nastřelili břevno branky a troufám si napsat, že nám byl odepřen zcela jasný pokutový kop po faulu na J.Hnízdila. Také je třeba dodat, že brankář domácího týmu podal velmi dobrý výkon. Naše hra stále postrádá více pohybu a především vyšší nasazení.

Autor. P. Štika

Doubravan – TJ Běštín 3 : 2 (pol. 1:1)

Sobota, 22. března 2014

Sestava: M.Fejtek ; L.Šmehlík ; J.Kříž ; R.Kyncl ; J.Kácha ; J.Leksa (M.Hovorka) ; R.Šebek (J.Tauš) ; D.Štich ; M.Štich ; J.Hnízdil ; M.Krůta (P.Lukačovič)

Branky: M.Krůta ; M.Štich ; D.Štich

Rozhodčí: Krbec , as. M.Štochl

První zápas jsme dokázali vyhrát i když hra byla poměrně neurovnaná. Našemu soupeři jsme dovolili dvakrát skórovat, když za celý zápas vyslal mezi tyče naší branky pouze dvě střely, z toho jednu z pokutového kopu. V dalších zápasech musíme zlepšit produktivitu v proměňování našich šancí.

Další zápas odehraje A tým v neděli, 30. května od 14.00 v Neumětelích. Béčko hraje ve stejný den od 15.00 v Kublově.

Autor: P. Štika

Přípravné utkání Doubravan - Králův Dvůr B

Další přípravné utkání sehraje Doubravan v sobotu 8.3. od 15.00 na domácím hřišti proti Královu Dvoru B.

Nominace na zápas:  Fejtek M., Štochl K., Pazdera J.,  Šmehlík L., Kyncl R., Moutelík P., Šebek R., Štich D., Štich M., Krůta M., Leksa J., Tauš J., Hnízdil J., Štochl V., Kříž J., Kácha J., Kratochvíl M., Navrátil O., Lukačovič P.

Sraz hráčů nejpozději ve 14:15!!!

Doubravan – Union Cerhovice „B“ 4 : 0 (pol. 1:0)

16. listopadu 2013

Sestava: M.Fejtek , M.Kratochvíl , L.Šmehlík , R.Kyncl , J.Kácha , J.Leksa (J.Vokáč) , J.Tauš, D.Štich , M.Štich , M.Krůta (P.Lukačovič) , J.Hnízdil

Rozhodčí: Kušo , as.M.Štochl

Branky: M.Krůta , M.Štich , J.Hnízdil , P.Lukačovič

Skóre posledního podzimního zápasu vypadá rozhodně lépe, než vypadal náš výkon. Nedokázali jsme opět proměňovat naše šance a naopak našeho soupeře jsme především ve druhém poločase lehkovážně do šancí pouštěli. Od další blamáže nás uchránil velmi dobrým výkonem brankář M. Fejtek.

Autor: P. Štika

 TABULKA
Rk. Tým Záp + 0 - Skóre Body PK (Prav)
 
1. Drozdov 13 11 1 1 43: 12 34   ( 16)
 
2. Újezd 13 9 1 3 45: 15 28   ( 10)
 
3. Březová 13 8 2 3 50: 27 26   ( 8)
 
4. Podluhy 13 6 4 3 41: 27 22   ( 1)
 
5. Rpety 13 7 1 5 36: 35 22   ( 4)
 
6. Felbabka 13 6 2 5 32: 26 20   ( -1)
 
7. Neumětely B 13 5 2 6 29: 40 17   ( -4)
 
8. Cerhovice B 13 5 1 7 24: 33 16   ( -5)
 
9. Hostomice B 13 5 1 7 28: 39 16   ( -5)
 
10. Lochovice 13 3 5 5 22: 25 14   ( -7)
 
11. Běštín 13 4 2 7 17: 31 14   ( -7)
 
12. Zaječov 13 4 0 9 18: 28 12   ( -6)
 
13. Žebrák B 13 2 4 7 33: 43 10   ( -8)
 
14. Chaloupky 13 2 2 9 15: 52 8   (-10)

Slovan Lochovice – Doubravan 4 : 0 (pol. 2:0)

9. listopadu 2013

Sestava: M.Fejtek; M.Krůta; L.Šmehlík; R.Kyncl; J.Leksa; M.Štich; J.Tauš; T.Vokůrka (O.Navrátil) ; J.Hnízdil; D.Štich; R.Halák.

Rozhodčí: Pos ; as.P.Moutelík

Hodnotit toto utkání snad ani není třeba, stačí pohled na konečné skóre zápasu – prostě ostuda. Mohli bychom se vymlouvat na to kolik hráčů nám z nejrůznějších (někdy i z nepochopitelných) důvodů chybělo, ale i tak bylo na hřišti v sobotu 11 hráčů. Přestože jsme soupeři dva góly doslova darovali a další dva byly pro soupeře také velmi laciné, mohli jsme zápas alespoň zdramatizovat. To bychom ale museli proměnit alespoň jednu z pěti stoprocentních šancí. Také můžu připomenout, že nám byl v prvním poločase odepřen zcela jasný pokutový kop. Každopádně jsme jako tým zcela propadli a předvedli doslova hororový výkon. Nejhorší ze všeho je navíc vážné zranění T.Vokůrky.

Poslední zápas podzimní části soutěže odehraje áčko v sobotu 16. 11. od 13.30 na domácím hřišti proti Cerhovicím B.

Autor: P. Štika

Doubravan – SK Hostomice „B“ 7 : 0 (pol. 2:0)

2. listopadu 2013

Sestava: M.Fejtek; P.Moutelík; R.Kyncl; L.Šmehlík; R.Šebek; T.Vokůrka; J.Tauš (J.Kácha); M.Štich (P.Lukačovič); J.Hnízdil (J.Leksa); D.Štich; M.Krůta

Rozhodčí: Bidšovský ; as. M.Štochl

Branky: D.Štich 2x ; M.Krůta 2x ; J.Hnízdil ; T.Vokůrka ; R.Kyncl (pk)

Ačkoli jsme soupeři nastříleli sedm branek, naše hra především v prvním poločase postrádala kvalitu, nasazení a rychlost. Ve druhé polovině utkání se náš výkon sice zlepšil, ale stále to nebylo ono a opět jsme neproměnili celou řadu výborných příležitostí. A tak by se dalo říct, že nejlepším mužem zápasu byl přesný a téměř neviditelný (tak to má být) rozhodčí.

Autor: P. Štika

Stojící zleva: M. Kyncl, M. Fejtek, J. Tauš, M. Štich, P. Moutelík, L. Šmehlík, J. Leksa, J. Kácha, J. Hnízdil, R. Kyncl

Níže zleva: P. Lukačovič, M. Krůta, D. Štich, T. Vokůrka, R. šebek ml.

V pozadí: M. Štochl, R. Šebek st. , O. Navrátil 

TJ Zaječov – Doubravan 0 : 3 (pol. 0:1)

26. října 2013

Sestava:M.Fejtek, R.Šebek, R.Kyncl, L.Šmehlík, P.Moutelík, J.Leksa, J.Tauš (R.Halák), M.Štich, D.Štich, M.Krůta, J.Hnízdil (P.Lukačovič.

Rozhodčí: Kros

Branky: Štich D. 2x , P.Lukačovič

Rozhodčí: Kros, as.Štika

Opět nás trápilo několik absencí a tak jsme k utkání vyrazili v jedenácti hráčích (náhradníci přijeli dodatečně po utkání „B“ týmu na Vižině).

Celý zápas nebyl žádnou hezkou podívanou. Úzké, kluzké a hrbolaté hřiště, hodně nečistě hrající domácí a naše přizpůsobivost udělali z utkání nekoukatelnou „bramboračku“. Snad jen tím, že naši hráči nediskutovali s rozhodčím tolik jako domácí a alespoň trochu se snažili hrát fotbal, jsme si získali převahu a už v prvním poločasu si vytvářeli dost dobrých příležitostí. V 11. min. otevřel skóre D.Štich chytrou střelu z hranice pokutového území - 0 : 1.

Ani ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Přesto jsme zápas rozhodli když na 0:2 zvýšil opět D.Štich a na konečných 0:3 upravil P.“Kiwi“ Lukačovič.

Za zmínku opět stojí naší nízká produktivita v proměňování šancí. Vždyť jsme během utkání nastřelili dvakrát břevno a pětkrát tyč.

Autor: P. Štika

Doubravan – SK Rpety 7 : 2 (pol. 6:2)

19. října 2013

Sestava: M.Fejtek , P.Moutelík , R.Kyncl , R.Šebek , J.Leksa , T.Vokůrka , J.Tauš , M.Štich , D.Štich (O.Navrátil) , J.Hnízdil , V.Štochl (P.Lukačovič)

Rozhodčí: Palek , as.M.Štochl

Branky: J.Hnízdil 2x , V.Štochl 2x , D.Štich , M.Štich , T.Vokůrka

Po výprasku z minulého týdne, jsme před zápasem museli vyřešit celkem velké množství absencí (Z.Hnízdil, J.Kácha, M.Krůta, M.Kratochvíl, J.Kříž, L.Šmehlík), ale v podstatě nám to spíše pomohlo. Naše hra se podstatně zjednodušila a zrychlila. Bylo vidět daleko větší nasazení a hráči dodržovali to co jsme si před zápasem řekli. Navíc se nám povedl začátek utkání. Již v 8 min. jsme po gólech J.Hnízdila, T.Vokůrky a V.Štochla vedli 3:0 a náš soupeř nevěděl kam dřív skočit. Na 4:0 zvyšoval D.Štich. Poté jsme si tak trochu vybrali oddechový čas a dovolili soupeři snížit na 4:1. Za pár minut jsme ale opět vedli o čtyři góly, když se znovu prosadil V.Štochl - 5:1. Ještě jednou jsme hráčům soupeře dovolili skórovat, když jsme útočícího hráče nechali jít skoro „pěšky“ v podstatě až do branky. Do poločasu jsme však dokázali přidat ještě jeden gól na 6:2.

Ve druhém poločase jsme hru kontrolovali, ale dokázali jsme přidat pouze jeden gól, když několik dalších obrovských šancí jsme dokázali „chladnokrevně“ zahodit.

Utkání jsme sehráli velmi slušně. Jen je škoda celkem zbytečně inkasovaných branek.

Další utkání sehraje áčko v sobotu 26. října od 14.30 v Zaječově.

Autor: P. Štika

Březová 08 - Doubravan 3 : 0 (pol. 2:0)

12. října 2013

Sestava: M.Fejtek , P.Moutelík ,R.Kyncl , K.Kříž , J.Kácha , R.Šebek , Z.Hnízdil , J.Tauš (V.Štochl) , M.Štich (J.Hnízdil) , D.Štich , M.Krůta (T.Vokůrka)

Rozhodčí: Pánek , as.Štika

Moc dobře jsme věděli jakým způsobem náš soupeř hraje. Bohužel naši hráči asi nebyli duchem v kabině před zápasem, nebo mě prostě poslouchat nechtějí a raději si dělají co chtějí.

Není nic platné, když držíme míč, ale náš přechod do útočné fáze byl tak „překvapivý“ , že penzisté by se stačili vrátit a zformovat obranu. Navíc se naši útočníci a záložníci rozhodli ignorovat křídelní prostory a tak se hra proměnila na boj v houštině těl před pokutovým územím. A jak to tak bývá, z rychlého protiútoku jsme inkasovali – 1:0 pro domácí. Během prvního poločasu jsme si vytvořili snad pouze dvě trochu nadějnější příležitosti. Také jsme se v prvním poločase předháněli kdo vyšle na soupeřovu branku více střel, ale většina z nich byla z velké dálky, nepřipravená, nepřesná nebo málo důrazná a tak brankář domácích mohl být celkem v klidu. Těsně před přestávkou jsme inkasovali znovu – to když náš brankař vyrazil střelu po přímém kopu a naši bránící hráči pouze „fandili“ domácímu kapitánovi aby dorazil míč do prázdné branky – 2:0.

Hra druhého poločasu se příliš nezměnila a ve zhruba 55min. jsme z rychlého protiútoku inkasovali potřetí - 3:0. Do konce zápasu jsme si sice vypracovali tři vyložené šance (J.Hnízdil,M.Krůta a Z.Hnízdil), ale pro nás je to na skórování málo. To soupeř na tři góly potřeboval pouze čtyři šance.

Bohužel, výsledek je asi zasloužený – na domácích hráčích bylo vidět nasazení a touha pro výhru něco obětovat. Naši hráči se více než na svůj výkon soustředili na řečnění s rozhodčím i mezi sebou, hledáním chyb u druhých jen ne u sebe. Že se občas může prohrát to chápu, ale jde o to po jakém výkonu.

Bohužel mám obavu, že nedokážu s tímto týmem udělat víc.

Autor: P. Štika

Chaloupky – Doubravan 0 : 3 (pol. 0:1)

5. října 2013

Sestava: M.Fejtek, P. Moutelík, R. Kyncl, J. Kříž, J. Kácha, J. Tauš (R. Šebek), Z. Hnízdil, T. Vokůrka (V. Štochl), M. Štich, D. Štich, M. Krůta (J.Leksa)

Branky: D. Štich, M. Krůta, T. Vokůrka

Rozhodčí: Plecitý , as. Štika

Tým Chaloupek v týdnu posílil o dva zkušené  hráče a rozhodně nepůsobil odevzdaným dojmem, jak by se mohlo zdát z postavení v tabulce. Doubravan ovšem začal aktivně a opět to bylo dobívání soupeřova pokutového území. Z našeho tlaku jsme vytěžili pouze jednu nastřelenou tyč a jedenkrát jsme nastřelili břevno. Až ve 30.min se z hranice pokutového území přesně k tyči trefil D. Štich – 0:1. Od této chvíle až do přestávky jsme ale přestali hrát to co jsme si řekli a nechybělo moc a soupeř nás potrestal. Jedna jeho šance byla opravdu stoprocentní.

V 55. min. druhého poločasu se střelecky prosadil M. Krůta a zvýšil na 0:2. Tímto gólem jsme odpor soupeře prakticky zlomili. Soupeř se ve druhém poločase dostával k naší brance jen velmi zřídka a rozhodně ji ve druhém poločase neohrozil. Na 0:3 zvyšoval v 75 min. T. Vokůrka.

Náš výkon nebyl rozhodně nejlepší a jako obvykle jsme několik obrovských šancí nevyužili.

Důležitější jsou v tomto případě tři body ze hřiště soupeře.

Další zápas sehraje áčko v sobotu 12. 10. od 13.00 s Březovou (hřiště Bzová). Ve stejný den a čas hraje i béčko v Osově.

Autor: P. Štika

Doubravan – TJ Drozdov 0 : 0

28. září 2013

Sestava: M.Fejtek , P.Moutelík , J.Kříž , Z.Hnízdil , M.Kratochvíl , R.Šebek , J.Tauš (T.Vokůrka) , D.Štich , M.Štich , M.Krůta (J.Kácha) , V.Štochl (J.Leksa).

Rozhodčí: Knotek , as.M.Štochl

Před tímto zápasem jsme se museli vypořádat s několika absencemi a především místo stopera nám dělalo starosti. Nakonec jsem ukázal na J.Kříže a ten úkol splnil. Utkání mělo poměrně vysoké tempo a oba týmy hráli s vysokým nasazením. Troufám si říct, že během prvního poločasu jsme měli mírnou převahu, ale nedokázali jsme se dostat do vyložené šance. Ovšem je třeba také dodat, že nám byl odepřen zcela regulérní gól, když hostující brankář neudržel míč a sám si jej hodil do sítě.

Druhý poločas byl naprosto vyrovnaný a tempo zápasu ani nasazení nepolevilo. S tím souviselo i velké množství osobních soubojů a asi měl být na obě strany nařízen pokutový kop. Soupeř se před zápasem choval velmi sebevědomě a nahlas deklaroval, že si přijel pro tři body. Myslím, že po zápase byl spokojenější s jedním bodem daleko více než my.

Na závěr bych rád poděkoval všem našim hráčům za přístup a nasazení v tomto zápase (ale tak by to mělo být pořád).

Autor: P. Štika

Spartak Žebrák „B“ – Doubravan 1 : 3 (pol.0:0)

Sestava: M.Fejtek, P.Moutelík, R.Kyncl, Z.Hnízdil, M.Kratochvíl, M.Štich, D.Štich, R.Šebek, J.Hnízdil (T.Vokůrka) , M.Krůta (J.Tauš) , V.Štochl

Branky: D.Štich 2x ; M.Štich

Rozhodčí: Krbec, as.Štika

Tento zápas byl naším „standardem“. Soupeře jsme sice přitlačili před vlastní pokutové území, ale šance jsme si v prvním poločase vytvářeli velmi kostrbatě a upracovaně. Naše střelba končila buď mimo branku, nebo na hradbě těl bránících hráčů. A jak už to tak bývá, soupeř vyrážel do brejkových protiůtoků a musíme děkovat našemu brankáři M.Fejtkovi, že dvě stoprocentní šance v prvním poločase zlikvidoval. Nutno také dodat, že v prvním poločase jsme měli kopat minimálně jeden (spíše dva) pokutový kop.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a po hezké akci v 50.min D.Štich otevřel skóre střelou po zemi k tyči. V 55.min se soupeř vůbec poprvé ve druhém poločase dostal na naší polovinu hřiště a hned z toho bylo vyrovnání. Střela po rohovém kopu ze zhruba dvacetimetrové vzdálenosti sice mířila hodně mimo naší branku, ale po dvojnásobné teči našich hráčů zapadla přesně k tyči naší branky 1:1. I přes toto vyrovnání jsme měli dál převahu a vytvářeli jsme si další a další šance, avšak skóre se stále neměnilo. Až v 70.min. D.Štich chytrou střelou z hranice pokutového území překonal domácího brankaře podruhé.

Konečnou podobu výsledku dal tři minuty před koncem dorážkou do prázdné branky M.Štich.

Tři body z venku sice vezeme, ale kolik šancí dokážeme zahodit, to se jen tak nevidí.

Autor: P. Štika

Doubravan – Sparta Podluhy 2 : 3 (1:2)

14. září 2013

Sestava: M.Fejtek, M.Kratochvíl, L.Šmehlík, Z.Hnízdil , J.Kácha , M.Štich (J.Hnízdil) , J.Tauš (R.Kyncl) , T.Vokůrka, M.Krůta , D.Štich , R.Šebek

Branky: M.Štich , M.Krůta

Rozhodčí: Vlachopulos , as.M.Štochl

Po třech výhrách v řadě jsem tušil, že by mohlo dojít k podcenění našeho protivníka a bohužel k tomu také došlo. Již před zápasem jsem měl obavy z přístupu některých hráčů a z většiny našich hráčů jsem měl dojem, že mají představu, že se nemůže nic stát a soupeř se asi porazí sám. Moje předzápasové varování v kabině se minulo účinkem a tomu odpovídala i předváděná hra našeho týmu v prvním poločase. Chyběl nám pohyb, nasazení, kazili jsme jednoduché přihrávky a prohrávali osobní souboje. Hra se spoustou zkažených přihrávek, nebo přihrávek dozadu a roztažená na tři čtvrtiny hřiště nemohla našeho soupeře nijak ohrozit. Typický fotbálek kluků na louce, kdy si každý dělá co chce. Samozřejmě svůj podíl na tom mám i já, tím jakou jsem vybral základní sestavu.

Soupeři jsme dopřáli ve středu hřiště dostatek prostoru a ten toho náležitě využil ke vstřelení první branky 0:1 . Sice jsme dokázali poměrně rychle vyrovnat na 1:1 když odražený míč protlačil do sítě M.Štich. Vše nasvědčovalo, tomu, že vývoj utkání by se mohl překlopit na naši stranu až do chvíle, kdy soupeř zahrával ojedinělý rohový kop. Celá naše defenziva lehkovážně sledovala jak míč v našem pokutovém území zahrávají nikým neatakovaní dva hráči soupeře – 1:2.

Po poločasové bouřce v kabině se náš herní projev změnil. Hostující tým jsme přikovali na jeho polovinu, ale naše stará bolest, čímž je proměňování šancí se opět projevila. Spoustu šancí jsme opět řešili lehkovážně nebo zbrkle. Přesto se nám podařilo vyrovnat M.Krůtou na 2:2. Dále jsme do soupeře „bušili“ , ale bez brankového efektu. Krutá rána přišla 4 minuty před koncem. Po hrubé individuální chybě našeho obránce, soupeř ve druhém poločase prvně ohrozil naší branku a byl z toho jejich vítězný gól 2:3. Na tuto branku jsme již nedokázali reagovat.

Nevím jak naše hráče, ale předvedená hra v prvním poločase a celková porážka v domácím prostředí hodně mrzí.

Autor: P. Štika

TJ Felbabka – Doubravan 0 : 3 (pol. 0:1)

7. září 2013

Sestava: M.Fejtek, M.Kratochvíl , L.Šmehlík , R.Kyncl , J.Kácha , T.Vokůrka (J.Leksa), J.Tauš , Z.Hnízdil , M.Štich , R.Šebek (V.Štochl) , M.Krůta

Branky: M.Krůta , M.Štich , V.Štochl

Rozhodčí: J.Šnajdr , as.Štika

Proti minulým utkáním jsme od úvodu utkání převzali iniciativu a soupeře jsme prakticky k ničemu nepouštěli. Opět nás ale trápila koncovka. Jen během prvního poločasu jsme nastřelili čtyřikrát brankovou konstrukci a minimálně dalších šest obrovských šancí jsme nevyužili. Přesto jsme o poločase po chladnokrevném zakončení M.Krůty vedli 1:0.

Ve druhém poločase naše tempo poněkud opadlo a domácí tým hru výrazně přitvrdil, a už se nehrál tak pohledný fotbal. Přesto jsme si šance vytvářeli dál, bohužel zakončení bylo stále velmi „lajdácké“. Odpor soupeře jsme zlomili v 72 minutě kdy na 2:0 zvýšil M.Štich. Pak následovala červená karta pro domácího hráče a utkání se prakticky jen dohrávalo. Na konečných 3:0 pro náš tým zvýšil po povedené akci v 81 minutě V.Štochl.

Autor: P. Štika

Doubravan „A“– Horymír Neumětely „B“ 10 : 1 (pol. 2:1)

Sestava: M.Fejtek , P.Moutelík , L.Šmehlík , Z.Hnízdil (O.Lisý) , J.Kácha , T.Vokůrka (J.Leksa) , J.Tauš , R.Šebek , M.Krůta (V.Štochl) , D.Štich , M.Štich (J.Hnízdil)

Branky: D.Štich 3x , M.Krůta 3x , M.Štich , J.Tauš , J.Hnízdil , vlastní

Rozhodčí: Plecitý, as.M.Štochl

Do utkání jsme vstoupili vlažně až lehkovážně, ale přesto jsme našeho soupeře přehrávali a vedení jsme se ujali povedenou střelou D. Šticha. Z letargie a pocitu, že se nemůže nic stát, nás probral až vyrovnávací gól soupeře z ojedinělého protiútoku. Do vedení jsme se opět dostali za malou chvíli po povedené akci D.Šticha, který se prosadil mezi třemi protihráči.

O poločase jsme si řekli, že takto se pokračovat nedá. Naši hráči ve druhém poločase zvýšili důraz a pohyb a výsledkem byla celkem povedená kanonáda.

Ovšem určitě není vhodné tento výsledek přeceňovat. V dalších kolech narazíme na silnější soupeře a už v tom následujícím se musíme vyrovnat s několika absencemi.

Autor: P. Štika

TJ Běštín - Doubravan 1 : 3 (pol. 0 : 1)

25. srpna 2013

Sestava: M.Fejtek, P.Moutelík, R.Kyncl, L.Šmehlík, J.Kácha, R.Šebek (V.Štochl), J.Tauš, D.Štich, T.Vokůrka , Z.Hnízdil (J.Hnízdil), M.Krůta

Branky: D.Štich 2x , J.Hnízdil

Rozhodčí: Hájek , as.Štika

Úvodní utkání sezony jsme zvládli z pohledu výsledku. Ovšem naše hra postrádala plynulost a především klid v zakončení.V průběhu utkání jsme předvedli doslova festival zahozených gólových příležitostí. I nasazení a bojovnost by jsem si představoval ještě o stupeň vyšší.

V průběhu prvního poločasu jsme soupeře přikovali na jeho polovinu, ale převahu jsme dokázali vyjádřit gólově pouze jednou, po přímém kopu D.Šticha. V prvním poločasu, po nedorozumění v obraně jsme domácím nabídli pouze jedinou velkou příležitost,kterou jsme však se štěstím odvrátili na brankové čáře. Ve druhém poločasu jsme pokračovali v zahazování gólových příležitostí a jak už to tak bývá, půl hodiny před koncem soupeř po ojedinělé standardní situaci vyrovnal na 1:1. Naštěstí nás velmi brzo po této brance poslal do vedení opět D.Štich a první důležitou výhru potvrdil třetím gólem střídající J.Hnízdil.

Autor: P. Štika

SK Doubravan Újezd

Kontaktujte nás